Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na tísňovou linku ohlásil střelbu v parku v Mladé Boleslavi

MLADOBOLESLAVSKO – Na místo okamžitě vyjely všechny dostupné hlídky. 

Velké policejní manévry zažili ve čtvrtek 30. května 2024, krátce před 14. hodinou, obyvatelé Mladé Boleslavi, kde byla ze strany neznámého muže nahlášena střelba v ulici Jana Palacha, v místě, kde je park, venkovní posilovna, ale i dětské hřiště.

Vzhledem k tomu, že policisté dostali oznámení o tom, že se v místech pohybuje osoba se střelnou zbraní a na místě by se měla nacházet jedna postřelená osoba, operační středisko okamžitě vyslalo na místo všechny dostupné hlídky.
Policisté na místě okamžitě vyprázdnili celý park a všechny osoby poučili o tom, aby po dobu policejního zásahu nikam nevycházeli. Dále uzavřeli všechny přístupové cesty do parku. To vše se policistům podařilo během tří minut.

Na místě činnost všech ostatních policistů řídil velitel policie. Kromě něj se na místě nacházelo 8 hlídek včetně psovoda, 4 hlídky městské policie a 2 vozy zdravotnické záchranné služby. Okamžitě poté, co policisté vyklidili park, začali po nebezpečném střelci a postřeleném muži pátrat. Po chvíli si policisté na okraji uzavřeného parku všimli muže, který působil nervózně. Když muže chtěli legitimovat, začal působit ještě více nervózně a začal policistům popisovat příběh, že se v parku mělo střílet, ale své výpovědi neustále měnil.
Po chvíli se ale  policistům přiznal, že to on volal na tísňovou linku. Mezitím policisté nalezli v koši i vyhozený mobilní telefon, ze kterého bylo na tísňovou linku voláno.

Kriminalisté v celé věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí za uvedený skutek hrozí až 3letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
1. června 2024

vytisknout  e-mailem