Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Na ubytovně došlo k fyzickému napadení

JIHLAVSKO: Dva muži skončili v nemocnici 

V neděli 12. dubna přijali policisté po osmé hodině večer oznámení, že na jihlavské ubytovně došlo ke rvačce. Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky a do ubytovny byla vylána také zdravotnická záchranná služba. Po příjezdu policisté zabránili dvěma agresivním osobám, které byly navíc pod vlivem alkoholu, v dalším násilném jednání. Oba agresivní muže zajistili. Další dva muži měli viditelná zranění, jeden z nich byl v bezvědomí, zdravotníci oba zraněné muže ošetřili a převezli do nemocnice, kde byl jeden z nich hospitalizován.
U zajištěných mužů, cizinců, policisté provedli dechové zkoušky, při kterých u nich naměřili hodnoty 2,14 a 2,35 promile alkoholu. Na základě šetření policisté zjistili, že cizinci ve věku dvaatřicet a sedmatřicet let napadli další ubytované osoby na chodbě v suterénu a ve vestibulu ubytovny. Nejprve opilí muži zaútočili na dvaačtyřicetiletého muže, který po napadení zůstal ležet s poraněním na hlavě v bezvědomí. Poté cizinci na ubytovně fyzicky napadli ještě šestadvacetiletého muže, kterého kopali a bili pěstmi. Také tento napadený muž utrpěl zranění, zejména v oblasti hlavy, a musel být rovněž na ošetření převezen do nemocnice.
Opilé zajištěné muže policisté převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Místo činu ohledali a zadokumentovali, dále provedli policisté šetření a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví. Případ policisté dále prověřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
13. dubna 2015

vytisknout  e-mailem