Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na ulici okradl mladou ženu

LOUNY - Poškozené sebral kabelku; Havaroval v Žiželicích; Neoprávněné řídil  

Mladou ženu okradl zloděj

Policisté pátrají po pachateli, který v pondělí odpoledne okradl v lounské ulici Petra Obrovce 33letou ženu. K poškozené, která kráčela po chodníku, přiběhl pachatel zezadu, žena najednou ucítila v zádech tlak, lekla se a přitom si klekla na zem. Zloděj jí vytrhnul z ruky igelitovou tašku a z ní si pak přisvojil kabelku, ve které se nacházely doklady, peníze a starožitný prsten. S kořistí utekl. Poškozená utrpěla zhmoždění hrudníku a byla ošetřena v lounské nemocnici. Zloděj jí svým počínáním způsobil škodu za bezmála tři tisíce korun. Policisté okolnosti případu vyšetřují, ve věci zahájili úkony trestního řízení.

Noční havárie v Žiželicích

V pondělí, krátce před půlnocí, došlo na silnici I. třídy v obci Žiželice k dopravní nehodě osobního vozidla zn. Opel Kadet. Sedmadvacetiletý řidič z Chomutovska, který jel směrem na Žatec, projel nejprve pravotočivou a poté mírně levotočivou zatáčkou, když mu jeho, o osm let starší spolujezdkyně, strhla řízení vpravo. Muž za volantem již řízení vozidla nezvládl a následně pravou přední částí narazil do betonové zábrany. Při haváriii byla spolujezdkyně lehce zraněna a převezena do žatecké nemocnice. Alkohol byl u řidič vyloučen dechovou zkouškou, ale dalším šetřením policie zjistila, že muž za volantem nevlastní žádné řidičské oprávnění a navíc je na něj vydán Obvodním soudem pro Prahu 2 příkaz k zatčení. Škoda byla vyčíslena na 1 000 Kč. Policisté případ i nadále šetří.

Nezákonnou jízdou se dopustil dvou trestných činů

Dvaadvacetiletý mladík z Chomutova čelí podezření hned ze dvou trestných činů, neboť v pondělí odpoledne protiprávně řídil na komunikaci z Blažimi do Výškova motorové vozidlo zn. Renault 19. Dopravní policisté jej při jízdě kontrolovali a zjistili, že není držitelem žádné skupiny řidičského oprávnění a navíc má Okresním soudem v Chomutově vysloven zákaz řízení. Proto mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.  

 

 

vytisknout  e-mailem