Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na ulici okradl muže

MOST - Požádal ho o cigaretu, pak mu ukradl tašku, policie ho vypátrala; Hlídce ujížděl, asi věděl proč. 

Muž hlídce ujížděl, měl pozitivní test na metamfetamin a v autě marihuanu
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu 29letého muže z Litvínova. Toho hlídka stavěla v prosinci na silnici v Mostě. Řidič však na výzvy nereagoval a hlídce ujížděl. Nerespektoval předpisy, překračoval v obci i mimo obec rychlost a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Policisté ho pronásledovali a zastavili ho na silnici III. třídy u obce Malé Březno ve spolupráci s jirkovskými policisty a za použití donucovacích prostředků. Motorista měl zřejmě k ujíždění pádný důvod. Řídit měl pod vlivem návykové látky a v autě měl neoprávněně přechovávat pro vlastní potřebu sáček se 100 gramy sušeného rostlinného materiálu. Policie ho zajistila a podrobila odborné expertize. Tou bylo zjištěno, že sušina obsahuje účinnou látku THC. Dle výsledku toxikologického vyšetření Litvínovan řídil vozidlo ve stavu vylučujícím způsobilost k řízení. 

Po muži chtěl cigaretu, ukradl mu tašku a poté i peníze z účtu
Policisté z oddělení Most Zahradní objasnili případ krádeže na osobě z loňského roku. Tehdy neznámý pachatel oslovil postaršího muže v pozdně noční době na sídlišti Zahradní v Mostě a chtěl po něm cigaretu. Poškozený si odložil tašku na zem a hledal tabák. V ten moment neznámý tašku popadl a dal se na útěk. Muž ho chtěl pronásledovat, ale nestačil mu. Lapka v tašce našel mobilní telefon, doklady, peníze a také platební karty. Pomocí nich vybral v několika případech z různých bankomatů celkovou částku 13 tisíc korun, několikrát byl při výběrech neúspěšný. Jak zjistili policisté na základě dobré místní a osobní znalosti, krádež má mít dle nich na svědomí 28 letý muž z Mostu. Toho vyšetřovatel obvinil z přečinů krádeže na osobě a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Obviněný Mostečan je stíhán na svobodě. Jak s lupem stíhaný naložil, policii neuvedl.

V autě měl sáčky s metamfetaminem, prý je našel na zemi
Až pětiletým trestem odnětí svobody může být potrestán 50letý muž z Chomutova. Ten byl  kontrolován ve večerní době při řízení motorového vozidla u Mostu na silnici I/13. Policisté z jeho chování pojali podezření, že motorista je pod vlivem návykové látky a provedli u něj test, který byl pozitivní. Muž se podrobil lékařskému vyšetření a poté byl zadržen. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Na policejním oddělení u něj byly nalezeny plastové sáčky s neznámou látkou s obsahem nejméně 22 gramů. Ta byla podrobena odborné expertize, kdy v látce byl zjištěn obsah metamfetaminu. Vyšetřovatel muže obvinil z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Obviněný je stíhán na svobodě.

V dechu měl přes dvě promile, boural
Pod vlivem alkoholu měl tento týden dle policie řídit osobní vozidlo 31letý muž z Litvínova. Na silnici III. třídy u Komořan při řízení vyjel mimo komunikaci a narazil přední částí do stromu. Vozidlo se několikrát převrátilo přes střechu a zůstalo stát na boku. Dopravní policisté na místě provedli u řidiče dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Muž měl mít v dechu 2,15 promile alkoholu. Řidič byl z místa odvezen vozidlem rychlé záchranné služby do nemocnice. Na vozidle hlídka odhadla škodu na 100 tisíc korun. Vrchní inspektor dopravního inspektorátu nyní motoristovi sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Most 31. ledna 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem