Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na ulici okradla seniora

TEPLICE - Muži nabízela sexuální služby a v nestřeženém okamžiku ho okradla a další zprávy.  

Na ulici okradla seniora
     Policisté dopadli ženu, která je podezřelá z okradení seniora, ke kterému došlo koncem dubna v Proseticích. Na tamní služebnu se dostavil muž, ke kterému se v dopoledních hodinách připojila po cestě z nákupu žena, která mu přes jeho opakovaný nesouhlas nabízela sexuální služby. Stále se držela v jeho bezprostřední blízkosti a v nestřeženém okamžiku mu z kapsy kalhot odcizila pánskou peněženku s finanční hotovostí a doklady. Celkovou škodu muž vyčíslil na 1300 korun, policisté na základě jeho oznámení ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.
     Po dvou týdnech dopadli 35letou ženu, která měla seniora okrást. Ženě, která již byla v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzena a v současné době je „v podmínce“, sdělili podezření z přečinu krádeže, za který může jít až na tři roky do vězení.
 
Ukradl dámskou kabelku
     Tepličtí policisté objasnili případ krádeže, ke kterému došlo minulý týden v jednom z obchodních center ve městě. Tehdy ještě neznámý pachatel v prodejně odcizil vystavenou dámskou kabelku v hodnotě dvou tisíc korun. Díky dobré osobní znalosti policisté „známou firmu“ během několika dnů dopadli a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který může jít až na dva roky za mříže.
 
Dostal chuť na sladké
     Dvacetiletý muž, který si chtěl zřejmě „osladit život“, své choutky ukojil nezákonným způsobem. V jedné z teplických prodejen schoval do své tašky dvacet balení čokolád různých značek, a aniž by za sladkosti v hodnotě přes 800 korun zaplatil, prošel pokladní zónou. Neunikl ale pozornosti zaměstnanců, kteří zavolali policisty. Ti následně zjistili, že se muž do „křížku“ se zákonem nedostal poprvé, takže si na služebně vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže, za který může být odsouzen až k tříletému pobytu za mřížemi.
 
Vykradený sklad
     Při krádeži se zřejmě pořádně zapotil zatím neznámý pachatel, nebo pachatelé. Duchcovští policisté přijali oznámení o vloupání do skladu prodejny, kde právě probíhá rekonstrukce. Zloděj překonal vstupní dveře do objektu, ze kterého následně odcizil několik desítek sádrokartonových desek, dvacet pytlů cementu, sadu disků s pneumatikami a další věci za téměř deset tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli intenzivně pátrají.
 
Zmizel solární panel
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do vodojemu v katastru Dubí. Zloděj poškodil vstupní dveře objektu a následně z něj solární panel na výrobu elektrického proudu. Celková škoda byla vyčíslena na více jak 11 tisíc korun, pachatele čeká v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 16. 5. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

 

 

vytisknout  e-mailem