Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na ulici oloupil ženu

LOUNY - Poškozená přišla o kabelku, zranění neutrpěla... 

V pondělí, po deváté hodině večer, byla v žatecké ulici U Jezu přepadena a oloupena 35letá žena. Zatím nezjištěný pachatel k ní zezadu přistoupil a požadoval peníze. Když poškozená aktéra ignorovala, přiložil jí cosi na záda a opět se dožadoval vydání finanční hotovosti, tentokrát pod pohrůžkou zastřelení. Jelikož žena pokračovala dále v chůzi a pachateli nevyhověla, on sám jí strhl z ramena kabelku a z místa utekl. Poškozená měla v kabelce doklady, mobilní telefon a peníze. Celková škoda, která jí byla způsobena, činí 5 200 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže, po pachateli pátrají.

Za výtržnictví v Imperiu obviněni čtyři muži

Šestnáctého srpna letošního roku se v objektu lounské diskotéky Imperium odehrál incident, jehož výsledkem bylo pět lehce zraněných osob a jeden člověk s těžkou újmou na zdraví a následnou hospitalizací v nemocnici v Lounech. Tehdy do tamního baru vtrhla skupina několika osob s klacky a tyčemi a zaútočila na zde přítomné hosty. Několik jich zranila a rovněž tak způsobila škodu na zařízení podniku, která byla vyčíslena na 4 200 Kč. Policisté ve věci prováděli šetření, zahájili úkony trestního řízení a v minulých dnech obvinili z trestných činů úmyslného ublížení na zdraví, násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a vytržnictví čtyři muže z Lounska ve věku 20 - 42 let. Všichni obvinění jsou vyšetřováni na svobodě.

Další opilý řidič za volantem

V neděli odpoledne usedl za volant motorového vozidla zn. Ford Fusion opilý řidič z Loun. V obci Obora jej policisté na silnici č. 246 stavěli a kontrolovali. Při následné dechové zkoušce mu naměřili nejprve 1, 55 promile, následně pak 1, 48 promile alkoholu v dechu. Řidič středního věku požití alkoholu přiznal, policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Dluží na tři děti

Alimenty se nechce platit 29letému muži z Lounska. V době od 15. května roku 2008 do 15. září letošního roku nezaplatil výživné na své tři děti, jak mu určil rozsudek Okresního soudu v Lounech. K rukám matky, která žije s dětmi v Lounech, tak dluží již 24 tisíc korun. Policejní komisař jej proto obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy, stíhá jej na svobodě.

Z dodávky zmizelo nářadí   

V minulých dnech vnikl do nákladového prostoru motorového vozidla zn. Citroen Jumper neznámý pachatel. Odcizil různé elektrické nářadí v hodnotě 20 700 Kč a přitom poškodil zámek vozidla, čímž způsobil škodu za tisíc korun. K události došlo v jedné obci poblíž Loun, policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Vandal poškodil dvě auta

Z neděle na pondělí řádil zatím neznámý vandal v Třebízského ulici v Žatci. Neznámým předmětem poškodil dvě zaparkovaná vozidla. Jednalo se o Peugeot 406 a VW Sharan. Pachatel auta poškrábal tak, že jejich majitelům způsobil tímto činem škodu za celkem 17 500 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin poškozování cizí věci.

vytisknout  e-mailem