Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na útěku kradl

CHOMUTOV - Mladík docestoval, Dávky pobírala neoprávněně.... 

Na útěku kradl
Strážníci zadrželi 16letého mladíka, který se v Heyrovského ulici pokusil vloupat do zaparkovaného vozidla. Přestože se pachatel snažil vydávat za někoho jiného, byla zjištěna jeho pravá totožnost. Policejní komisař dále zjistil, že mladík před časem utekl z výchovného ústavu na Děčínsku a je po něm vyhlášeno pátrání. Při výslechu zadržený přiznal, že se v obci Poláky dvakrát vloupal do obytného karavanu, odkud odcizil televizor, fotoaparát, osobní věci majitele a alkoholické nápoje. Ve stejné obci pak ještě „navštívil“ rekreační stavení. Majitel uvedl, že z chaty zmizelo různé elektrické nářadí a z kůlny jízdní kolo. Za sebou zanechal celkovou škodu ve výši 52 tisíc korun. Pachatel se bude zodpovídat hned ze tří trestných činů – krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Po propuštění si mladíka převzali pracovníci výchovného ústavu, kteří jej odvezli nazpět. Pátrání po hledaném mohlo být ukončeno.
 
Mladík docestoval
Jirkovští policisté kontrolovali v ulici Hrdinů procházejícího 17letého mladíka. Následnou kontrolou zjistili, že se jedná o chovance výchovného ústavu na Lounsku. Odtud však utekl a je po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Vyšetřováním nebylo prokázáno, že by na útěku páchal nějakou trestnou činnost, proto byl po nezbytných úkonech předán pracovnici ústavu, která si jmenovaného převzala. Vyhlášené pátrání po hledaném bylo zrušeno.
 
Dávky pobírala neoprávněně
Při sepisování žádosti o příspěvek na bydlení uvedla 39letá žena z Jirkova nepravdivé údaje. I když měla jiné příjmy, byl jí na základě tohoto sdělení po čtyři měsíce příspěvek vyplácen. Za uvedené období připravila žena státní kasu o téměř 24 tisíc korun. Za podvod jí nyní hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.
 
Poškodil vozidlo
Z trestného činu poškození cizí věci je podezřelý 26letý Chomutovák. Na parkovišti za domem v Beethovenově ulici poškodil zaparkovaného vozidlo. Ulomil nejen zpětné zrcátko, ale nezjištěným předmětem způsobil i prasklinu na čelním skle. Majitele bude oprava stát nejméně 7 tisíc korun. Co muže vedlo k takovému jednání vyšetřuje nyní místní oddělení policie.
Chomutov 29.07.2010

vytisknout  e-mailem