Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Na verdikt soudu si počká ve vazbě

Táborsko – Tak dlouho se jezdí bez oprávnění na motocyklu, až spadne klec. 

Čtyřiatřicetiletý muž z Táborska si patrně myslel, že je nedostižitelný a nepostižitelný. V uplynulých dnech zjistil, jak se mýlil. V poslední době čím dál častěji brázdil na motocyklu silnice na Táborsku, aniž by k tomu měl oprávnění, neboť má Magistrátem hlavního města Prahy a Okresním soudem v Táboře uložen trest spočívající v zákazu motorových vozidel všeho druhu. 

Dne 30. března 2023 krátce po deváté hodině ranní však policistům neujel. Ti proti němu v katastru obce Košice použili donucovací prostředek zahrazení cesty vozidlem, protože se jim pokoušel různými manévry ujet. Ke zranění osob nedošlo. Mladý muž se podrobil dechové zkoušce, která měla negativní výsledek. Pozitivní výsledek však měla zkouška testem DrugWipe na amfetamin a metamfetamin. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve však odmítl.

Policejní komisař tentýž den zahájil trestní stíhání uvedeného muže jako obviněného pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.  Kriminalisté podali podnět státnímu zástupci k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud návrh akceptoval a policisté ho eskortovali do vazební věznice. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

2. dubna 2023

Odkazy do noveho okna

Motocykl používaná pachatelem

Motocykl používaná pachatelem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem