Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na vratislavickém koupališti řádili sprejeři

LIBEREC - V neděli 11. září 2016 v čase mezi 18:00 a 19:15 hodinou posprejoval neznámý pachatel na koupališti Sluníčko ve Vratislavicích trávník, plechové oplocení a zeď budovy. 

Vratislavičtí policisté se od včerejšího dne 11. září 2016 zabývají případem poškození zařízení v objektu koupaliště Sluníčko v ulici Dřevařská v v liberecké městské části Vratislavice nad Nisou. K poškození došlo v neděli 11. září 2016 v čase mezi 18:00 a 19:15 hodinou. Neznámý pachatel či pachatelé poškodili sprejovou stříbrnou barvou trávník a zeď budovy se sociálním zařízením. Na zatravněné ploše vytvořili nečitelný nápis široký 1,2 a vysoký 0,8 m. Na budově se sociálním zařízením vytvořili rovněž nečitelný, tentokrát podstatně větší nápis o rozměrech cca 120 x 130 cm. Tímto řádění sprejera či sprejerů nekončilo, poškodili dále plechový vnitý plech, kde vytvořili nečitelný nápis černou sprejovou barvou o rozměrech 2 x 1 m. Majiteli koupaliště tak vznikla předběžná škoda ve výši 10 tisíc korun.

Policisté již v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "Poškození cizí věci" a po pachateli či pachatelích nyní intenzivně pátrají. Nyní budou vyhodnocovat i zajištěné stopy a provádět šetření směřující k dopadení pachatelů či pachatele. V tuto chvíli se obracíme na veřejnost, která by mohla být policistům velice nápomocna. V případě, že si někdo z občanů všiml v inkriminovanou dobu pohybu podezřelých osob na koupališti, kontaktujte prosím policisty prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo přímo na Obvodním oddělení Liberec - Vratislavice. Pacheteli v případě dopadení hrozí až jednoletý trest odnětí svobody.


12.9.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem