Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Na výzvu policistů řidič nezastavil

HAVLÍČKOBRODSKO: Řidič se policistům přiznal, že před jízdou vypil pět piv 

Policisté z obvodního oddělení v Chotěboři si v rámci provádění výkonu služby povšimli ve čtvrtek večer kolem půl desáté na ulici Krále Jana v Chotěboři stojícího osobního vozidla Škoda Felicia. Uvnitř auta se nacházela jeho osádka.
 
Když se toto vozidlo rozjelo, policejní hlídka vyjela za ním a předepsaným způsobem  - zapnutým majákem a rozsvíceným nápisem STOP - se snažila toto vozidlo zastavit. Řidič osobního auta ale na dané znamení nereagoval a začal hlídce ujíždět ulicemi Chotěboře.  Když řidič vozidla Škoda Felicia vyjel z místní komunikace ulice Třešňová na místní komunikaci ulice Jabloňová, tak po ujetí několika metrů na přímém úseku komunikace narazil přední částí vozidla do přední části osobního vozidla Škoda Octavia, které bylo zaparkované v protisměrné části komunikace u levého okraje vozovky. Při této nehodě nebyl nikdo zraněn. Řidič, který nehodu způsobil, se snažil s místa utéct, ale policisté ho po pár metrech zadrželi. Při jeho zajištění policisté použili donucovací prostředky - nasadili muži pouta.
 
Na místo nehody přijela policejní hlídka dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod a policisté vyzvali dvaadvacetiletého řidiče k provedení orientační dechové zkoušky, která ukázala hodnotu 1,70 promile alkoholu v dechu. Při opakované dechové zkoušce policisté naměřili 1,58 promile alkoholu v dechu. Řidič se hlídce přiznal, že před jízdou vypil pět dvanáctistupňových piv. Policisté řidiči zakázali další jízdu. Dalším šetřením a lustrací v příslušné databázi bylo zjištěno, že tento řidič má již předběžně zadržený řidičský průkaz. Muž je kromě toho, že řídil vozidlo, i když má zadržený řidičský průkaz, podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Při nehodě byla způsobena na obou vozidlech hmotná škoda ve výši 35 000 korun.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
5. duben 2013
 

vytisknout  e-mailem