Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na zákon ohled nebrali

TEPLICE - Jeden kradl v podmínce, druhý měl jít do vězení a další zprávy. 

 
     Policisté dopadli dva mladé muže ve věku 22 a 18 let, kteří se letos v červenci vloupali do řadové garáže v Bílině, ze které odcizili osobní vozidlo Škoda Felicia a ruční nářadí. Odcizený automobil následně prodali na náhradní díly v nedaleké obci za pouhou tisícovku. Policistům se podařilo vozidlo zajistit a vrátit majiteli, spolupachatelům navíc prokázali, že se v červenci vloupali i do další garáže, ze které odcizili 3 horská jízdní kola, nářadí a další věci za téměř 9 tisíc korun. Přes své mládí se oba zloději nedostali do křížku s paragrafy poprvé, starší zloděj kradl, i když byl „v podmínce“, mladší byl jen šest dnů před krádeží pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody za jiný trestný čin. Oba recidivisté byli obviněni z přečinů krádeže a neoprávněného užívání cizí věci, za což jim hrozí až tříletý pobyt ve vězení.
 
Jednatel neplnil své povinnosti
     O téměř tři sta tisíc korun se neoprávněně obohatil jednatel firmy z Teplicka, který nyní čelí obvinění z přečinu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby. Od roku 2008 do současné doby neodváděl v náležité výši a v zákonných lhůtách příslušnému orgánu správy sociálního zabezpečení pojistné na sociální zabezpečení a stejně tak neodváděl pojistné na všeobecné zdravotní pojištění, ačkoli srážky na toto pojistné z mezd zaměstnanců prováděl. Celkem neodvedl platby ve výši 284 tisíc korun a peníze si ponechal pro svou potřebu. Soudce může podvodníka potrestat až tříletým vězením nebo zákazem činnosti.
 
Zloději nebyli úspěšní
     Dvě krádeže ve stadiu pokusu vyšetřují policisté na Teplicku. Dosud neznámý pachatel se pokusil během víkendu vloupat do prodejny značkového nářadí v Srbicích. Zloděj poškodil vstupní dveře provozovny a způsobil škodu za 10 tisíc korun, do objektu se mu ale vniknout nepodařilo. V pondělí došlo v Srbicích k dalšímu pokusu vloupání, i tentokrát byla předmětem zájmu zlodějů prodejna s podobným sortimentem. Pachatel se pokusil překonat kovovou mříž, do provozovny se mu ale vniknout nepodařilo. V tomto případě byla škoda vyčíslena na 20 tisíc korun. V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci.
 
Vloupání do vozidla
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do osobního vozidla VW Golf. Z automobilu následně odcizil osobní doklady a autorádio, ze zavazadlového prostoru navíc ukradl kufr s ručním nářadím. Celkovou škodu vyčíslil majitel vozidla na téměř 5 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení za přečin krádeže maximálně dvouleté vězení.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo v době od 19.20 hodin dne 13. 11. 2011 do 11.20 hodin dne 14. 11. 2011 v Teplicích, ul. kpt. Jaroše. Dosud nezjištěný řidič s neustanoveným vozidlem poškodil levou zadní část zaparkovaného automobilu tovární značky Ford, a aniž by splnil svou zákonnou povinnost, z místa nehody ujel. Na poškozeném vozidle policisté zajistili stopy bílé barvy.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 261 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 15. 11. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem