Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na železniční trati z Liberce do Turnova zemřel člověk

LIBERECKO - V sobotu po poledni 34letého muže ležícího v kolejišti přejel vlak řízený strojvůdcem. Železniční neštěstí vyšetřují liberečtí kriminalisté. 

V sobotu 6. června 2015 krátce po poledni oznámil na tísňovou linku stojvedoucí vlaku Českých drah, že  na železniční trati mezi Libercem a Jeřmanicemi došlo ke střetu vlaku  s osobu v kolejišti. Vlak jel ve směru od  Liberce na Turnov, kdy na 158 km ležel  v kolejišti muž. Strojvedoucí již nedokázal střetu zabránit a muže v kolejišti přejel. Na místo nehody byly vyslány policejní hlídky z obvodních oddělení Vápenka a Vesec, operační dosahový důstojník z Liberce, kriminalistický technik, liberečtí kriminalisté, výjezd rychlé záchranné služby, hasičský záchranný sbor, vyšetřovatel Českých drah. Policisté na místě zjistili, že se jedná o muže středního věku, který však u sebe neměl žádné osobní doklady a věci. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě železniční nehody podlehl. Policisté však u muže nalezli osobní dopis na rozloučenou. Následně se jim podařilo muže ztotožnit, kdy zjistili, že se jedná o 34letého muže z Liberecka.

Případ železničního úmrtí nádále šetří liberečtí kriminalisté. Ve věci byla na 8.června 2015 nařízena soudní pitva, která bude provedena na oddělení soudního lékařství v Krajské nemocnici Liberec. 

 

8.6.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem