Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Na známém táborském "ranči" podvody zdaleka nekončí

Jihočeští kriminalisté obvinili dva táborské právníky z podvodů a zpronevěry, kriminalisté hledají také další poškozené.  

Podvody na táborském „ranči“ pokračují. Kriminalisté Jihočeského policejního ředitelství rozkrývají vyšetřováním finanční machinace známého táborského podnikatele (48 let) a nově také jeho právnického kolegy (60 let). V těchto dnech obvinili kriminalisté oba muže ze zvlášť závažného zločinu podvodu, který měli spáchat společně. Samostatně ještě obvinili staršího z mužů ze zpronevěry a mladšího z podvodu. V případě obviněných se nejedná o žádnou jednorázovou záležitost. Společně v letech 2004 až 2008 a to po vzájemné dohodě a s úmyslem se obohatit, vylákali od několika poškozených zhruba v pěti případech, částku bezmála 30 000 000 korun a to pod příslibem velmi zajímavých investic při realizaci zábavního parku ve Spojených Arabských Emirátech. Vylákané prostředky však použili pro vlastní potřebu a přes všechny urgence podvedených nic nevrátili. Jak kriminalisté zjistili, k realizaci projektu se ani nepřiblížili.


Starší z mužů si pak sám neoprávněně přisvojil finanční prostředky z tak zvané advokátní úschovy, peníze však náležely do různých konkurzních podstat. Způsobil tak sám zpronevěrou škodu více jak 5 000 000 korun.


Jednatel, potažmo majitel či ředitel „ranče“ si pak také ještě sám půjčil od poškozeného muže ze Sezimova Ústí částku kolem 700 000, půjčku garantoval svým postavením ředitele. Peníze samozřejmě nevrátil.


S ohledem na zahraniční aktivity obviněných a další skutečnosti podali kriminalisté na oba muže podnět k návrhu na vzetí do vazby, státní zástupce však podnětu nevyhověl.


V rámci vyšetřování případu provedli kriminalisté domovní prohlídky bytových i nebytových prostor, jako kanceláří, domů, penzionu, vozidel a podobně. Zajistili také několik legálně držených zbraní.


Informace, které kriminalisté získali, potvrzují předpoklad, že podvedených osob bude pravděpodobně mnohem víc. Žádají tak všechny, kteří tímto podivným způsobem s muži „obchodovali“, aby se kriminalistům přihlásili na lince 158. Kriminalisté budou také sami oslovovat možné poškozené, na které při vyšetřování narazí.

 

Související starší tisková zpráva:
http://www.policie.cz/clanek/zavazna-obvineni-a-zajisteni-majetku-ve-znamem-ranci.aspx

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

3. březen 2014

 

 

 

Odkazy do noveho okna

Realizace 3

Realizace 3 

Detailní náhled

Realizace 4

Realizace 4 

Detailní náhled

Realizace 6

Realizace 6 

Detailní náhled

Realizace 7

Realizace 7 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem