Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nabídka práce byla pouze záminkou

Sexuální praktiky požadoval po mužích, kteří se přišli zajímat o práci. 

V úterý 27. března zažil čtyřiadvacetiletý česky hovořící muž šok, když původně přišel na pohovor o práci, ale odcházel znásilněný. Celý příběh se odehrál v pražských Strašnicích, kam přišel mladík na smluvenou schůzku do jednoho z bytů se zájmem o pracovní příležitost, která se týkala sjednávání úvěrů a půjček. Po zavření dveří od bytu se ale začaly dít věci, na které žadatel o práci dlouho nezapomene. Omezování osobní svobody, sexuální nátlak a znásilnění musel vytrpět od svého potenciálního zaměstnavatele, který ho za použití násilí donutil k sexuálním praktikám, při kterých si toto jednání dokonce fotografoval. Když se poškozený po několika desítkách minut vymanil z moci násilníka a podařilo se mu dostat domů, tak se s touto otřesnou zkušeností svěřil svému bratrovi. K neuvěření bylo jeho následné zjištění, že ten má úplně tu samou zkušenost se stejným průběhem, místem i pachatelem ze srpna loňského roku. Leč oproti svému bratrovi se s hrůzným příběhem nikomu nesvěřil a ani ho neoznámil na Policii České republiky.
 
Devětadvacetiletý slovensky hovořící sexuální násilník byl dopaden kriminalisty druhého oddělení čtvrtého policejního obvodu a obviněn z výše uvedených trestných činů. Vzhledem k závažnosti trestné činnosti byl zároveň podán návrh na vzetí do vazby, který soudce následně akceptoval a v případě odsouzení pachateli hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
V tomto ohledu se obracíme na veřejnost s žádostí o spolupráci, protože kriminalisté mají podezření, že poškozených může být více. V případě, že jste se stali také obětí tohoto zvrhlíka, neváhejte se obrátit na linku 158 nebo přímo vyšetřujícímu policistovi na telefon 974 854 849.
 
pprap. Bc. Jan Daněk 3. 5. 2012

vytisknout  e-mailem