Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nabídl odvoz a pak chtěl sex

MOST - Nyní je obviněn z vydírání a omezování osobní svobody, Povedení brigádníci a další 

Z trestného činu vydírání a omezování osobní svobody obvinila mostecká policie 42 letého muže z Mostu. Ten měl v říjnu ve svém mosteckém bytě omezovat a vydírat 27 letou ženu. Ta s ním přišla do bytu poté, co jí muž v jedné restauraci slíbil, že ji zajistí odvoz domů. Žena nakonec skončila u muže v bytě, kde ji muž zamkl a požadoval po ní sex. To poškozená odmítla a když jí muž fyzicky napadl, tak žena využila nestřeženého okamžiku a utekla přes balkon k sousedům. Ke zranění ženy nedošlo. Obviněný muž je stíhán na svobodě.

Dvojice v parku odcizila mobil
Z provinění krádeže obvinil policejní komisař mladíka a jeho 18 komplice stíhá pro trestný čin krádeže. Dvojice měla v jednom mosteckém parku odcizit mobilní telefon. Mladíci přitom nepoužili násilí, jen oslovili přítomného chlapce, který seděl na lavičce v parku a chtěli vědět, kolik je hodin. Poté odešli, ale po chvíli se na místo vrátili a odcizili mu jeho mobilní telefon. Mladší z dvojice má již vroubek z minulosti a byl souzen pro provinění. Dvojice pachatelů byla krátce po krádeži zadržena.

Povedení brigádníci
Dva muže ve věku 21 a 18 let obvinila mostecká policie z trestného činu krádeže. Toho se měli dle výsledků šetření litvínovských policistů oba dopustit v jedné stavební firmě, kde pracovali při rekonstrukci objektu v Litvínově jako brigádníci. Koncem měsíce však muži ze směny odešli ještě před skončením pracovní doby a v ten den přitom odcizili bourací kladivo v hodnotě 28 tisíc korun. Odcizené kladivo pak odpoledne prodali za částku 3 000 korun údajně neznámému muži. Do práce druhý den již nepřišli. Policie šetřením případu zjistila, že o krádeži věděl další pracovník z firmy. Ten zprostředkoval prodej odcizeného nářadí. Litvínovští policisté mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu podílnictví.

Zahrádkář přišel o sekačku
Zahradní domek v jedné obci navštívil o víkendu zatím neznámý poberta. Nejprve překonal plot u pozemku a poté násilím vnikl do domku. Interiér řádně prohlédl a nakonec s sebou odnesl sekačku na trávu a různé nářadí. Poškozenému zahrádkáři tak zloděj zanechal škodu ve výši osmi tisíc korun. Případ krádeže vloupáním šetří obrničtí policisté.

Lapka šel po jogurtech
Mléčné výrobky zřejmě miluje neznámý pachatel. Ten o víkendu pravděpodobně v nočních hodinách vnikl násilím do skladu potravin jedné soukromé firmy v jedné obci na Mostecku. Uvnitř pak odcizil zatím přesně nezjištěné množství  různých mléčných výrobků. Poškozený majitel firmy odhadl vzniklou škodu krádeží vloupáním na téměř dvacet tisíc korun. Případ nyní prošetřují policisté z Mostu.

Rozestavěné domy lákají zloděje
Mostecká policie šetří dva případy krádeží, kdy o víkendu zloději kradli na staveništích rodinných domů. Ve Vtelně na Mostecku neznámý lapka vylezl po lešení do domu a uvnitř pak poškodil strop. Z domu nic neodcizil, přesto zanechal po sobě škodu ve výši 35 tisíc korun.
Na Litvínovsku dosud neznámý pachatel ze stavby domu odnesl kýble s fasádní omítkou a hliníkové parapety. Majitel domu vyčísli škodu na 42 tisíc korun. Případem se zabývá litvínovská policie a po pachateli trestného činu pátrá.

Vandalové se o víkendu činili
Vandalové v Mostě si o víkendu krátili dlouhou chvíli poškozováním cizího majetku. Na ulici pod mosteckou nemocnicí kdosi v neděli časně ráno zapálil jeden plastový kontejner, který vlivem požáru shořel. Poškozené organizaci tím vznikla škoda ve výši sedmi tisíc korun.
V noci ze soboty na neděli u jednoho obytného panelového domu na mosteckém sídlišti Výslunní někdo úmyslně zapálil v patře domu vypínače elektrického osvětlení včetně lišt el. vedení. Navíc řádil i ve výtahu, kde poškodil ovládání výtahové kabiny, když zničil všechna tlačítka ovládání a tím výtah vyřadil z provozu. Poškozenému domu tak způsobil škodu ve výši 13 tisíc korun. Případy trestného činu poškozování cizí věci šetří mostečtí policisté.

Nářadí neodnesl
Mezi kutily zavítal i zloděj. Ten o víkendu v podvečerních hodinách přišel nakupovat do jednoho z mosteckých prodejních center. Muž ve věku 46 let z Mostu však nehodlal za vybrané zboží zaplatit. Věci za baťovskou cenu 999 korun si ještě mezi regály ukryl do tašky a poté chtěl prodejnu opustit bez zaplacení. To se mu však nepodařilo a tak místo domů putoval na policejní služebnu. Tam mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Muž totiž již v minulosti kradl a byl za to i trestán.

vytisknout  e-mailem