Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nabídl pomoc řidiči v nouzi

MOST - Ten nasedl do jeho auta a ujel i se ženou; Měl vztek na přítelkyni, tak poničil cizí vůz.  

 Kuriózní případ se stal v sobotu ráno v obci Most. Řidič VW Passat zastavil u kruhového objezdu v ulici J. Suka, kde stálo jiné vozidlo a tvořilo překážku. Jeho řidič se ho marně pokoušel nastartovat a druhý řidič VW se rozhodl neznámému muži pomoci. Nabídl mu, že vůz odtáhne stranou, aby nepřekáželo v provozu. Když chtěl na své auto umístit lano, náhle neznámý muž nasedl do jeho nastartovaného Passatu a z místa ujel. Nevadilo mu ani to, že v automobilu seděla známá řidiče. Tu poblíž soudu téměř za jízdy z vozidla vystrnadil a ještě ji častoval nevybíraným způsobem. Ke zranění ženy naštěstí nedošlo. Policie byla o případu informována a po odcizeném automobilu vyhlásila pátrání. Vůz značky Passat byl ještě týž den kontrolován za hranicemi hlídkou německé policie. Jeho řidič neměl potřebné doklady a navíc byl zjevně pod vlivem návykové látky. Auto bylo zajištěno a muž zadržen. Případ je nadále v šetření mostecké policie. Ta zahájila úkony pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného užívání cizí věci.


 

Pil, pohádal se s přítelkyní a rozbil cizí auto

Hádka s přítelkyní a množství vypitého alkoholu měly za následek poškození cizího majetku. Muž ve věku 25 let z Mostu byl v jedné mostecké restauraci, kde popíjel. Cestou domů se pohádal se svojí přítelkyní. Dostal vztek a ten si vybil na zaparkovaném osobním vozidle v mostecké ulici na sídlišti Zahradní. Rukou rozbil zadní sklo u vozu. Muž skončil na policejním oddělení. Police u něj provedla dechovou zkoušku na alkohol. Ta byla pozitivní. Na základě výsledků šetření policisté Mostečanovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Majitel auta vyčíslil hmotnou škodu na částku 11 tisíc korun.


 

Nechtěl do basy, už tam je

Výzvu k nástupu výkonu trestu ignoroval 28letý muž z Litvínova. Policisté ho na základě příkazu k zatčení zadrželi včera v Litvínově ve městě. Muž si sice převzal výzvu soudu, ale do vězení nenastoupil. Prý obálku ani neotevřel, protože si myslel, že je od policie. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ještě včera ho předali pracovníkům vězeňské služby.


 

Z kolárny zmizela dvě jízdní kola

Neznámý pachatel vnikl za použití násilí do skladové místnosti v panelovém domě na sídlišti Pod Šibeníkem. V noci na sobotu poškodil vstupní dveře do domu a následně se vloupal i do kolárny. Uvnitř si z uložených věcí vybral dvě jízdní kola – horské a trekové, která byla zajištěna zámkem. I s tím si lapka poradil a kola v hodnotě 18 000 korun odcizil. Poškozený majitel krádež ohlásil mostecké policii.


 

Zloděj odnesl z domu tři dětské kočárky

Koncem minulého týdne kdosi na sídlišti Pod Šibeníkem vnikl přes den do panelového domu, u kterého překonal uzavřené vstupní dveře a poté se násilím dostal v suterénu do zamčené kočárkárny. Z ní odcizil tři dětské kočárky a různé nářadí. Pachatel poškozeným zanechal hmotnou škodu ve výši 47 000 korun. Případem krádeže vloupáním se nyní zabývají mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 13. ledna 2013

vytisknout  e-mailem