Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nabídl pomoc zraněnému a pak ho okradl

TEPLICE - Muž nabídl poškozenému, že mu pohlídá kolo a pak ho prodal; Kradli na toaletách...  

Nabídl pomoc zraněnému a pak ho okradl
     O horské kolo v hodnotě deset tisíc korun přišel muž, jehož svízelné situace zneužil 32letý podvodník. Poškozený v  Trnovanech zastavil u jednoho domu a kvůli zranění, které utrpěl chvíli před tím, si přivolal sanitku. Do té ale nemohl nastoupit s kolem, pomoc mu však v té chvíli nabídl muž, který vyšel z domu s tím, že mu kolo do doby, než bude ošetřen, pohlídá. Muži nezbylo než souhlasit, když však „dobrodince“ později vyhledal, aby si vzal kolo zpátky, dozvěděl se, že už ho nemá.
     Povedený podvodník totiž předal bicykl dvěma dalším mužům s tím, že ho dostal, aby ho někde prodali. Ti kolo skutečně prodali a utrženou hotovost sníženou o svou „provizi“ muži předali. Policisté, kteří případ prověřovali, jeho jednání kvalifikovali jako přečin zpronevěry, z něhož mu včera sdělili podezření. Pokud jej soudce uzná vinným, může ho poslat až na dva roky za mříže.
 
Kradli na toaletách
     Policisté dopadli zloděje, kteří v teplickém obchodním centru odcizili na pánských toaletách nerezové zásobníky na toaletní papír a dávkovač na mýdlo v celkové hodnotě necelých pět tisíc korun. Padesátiletý muž a jeho 18letá spolupachatelka však nebudou za spáchání tohoto skutku potrestáni stejně. Zatímco jednání ženy bylo s ohledem na způsobenou škodu kvalifikováno jako přestupek proti majetku, za který jí hrozí maximálně patnáctitisícová pokuta, v minulosti několikrát odsouzený recidivista se bude zodpovídat z přečinu krádeže, za který mu v krajním případě hrozí až tříleté vězení.
 
Muž skončil ve vazbě
     Ve vazební věznici skončil 27letý muž, který má na svědomí nejméně dvě krádeže. V zahrádkářské kolonii v Dubí vnikl na oplocený pozemek, kde odcizil plechovou nádobu, začátkem února se pak ve Mstišově vloupal do chaty, ze které odcizil PET lahev s pivem, dvě lahve tvrdého alkoholu a kávu.
     Policisté muže obvinili z krádeží, za které mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, kromě toho na něj byl slovenským soudem vydán evropský zatýkací rozkaz, na jehož základě byl zadržen a umístěn do věznice.
 
Prodával marihuanu
     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 22letý muž, který na Teplicku prodával drogu známou jako marihuanu. Od roku 2010 do současné doby distribuoval sušené konopí dalším lidem, kriminalisté zadokumentovali desítky jednotlivých prodejů. Jeho vyšetřování probíhá na svobodě, v případě uznání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.
 
Ignorovala zákony, teď je za mřížemi
     Ve vazební věznici skončila 30letá žena, která zcela ignorovala platnou legislativu. Přestože má soudem uložen trest zákazu pobytu v okrese Teplice po dobu dvou let, opakovaně se vracela do Dubí, kde provozovala prostituci. Během uplynulého měsíce jí policisté už třikrát sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, nakonec už došla trpělivost i soudci, který na ni vydal příkaz k zatčení a vyhověl podnětu policistů na její umístění do vazby. Ženě hrozí za opakované porušení zákona až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vykradený sklad
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do skladových prostor v domě, ze kterého odcizil elektrické nářadí a přes padesát nádob s motorovým olejem. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 15 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 25. 2. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem