Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nabízel a prodával látky s anabolickým účinkem

Činil takto neoprávněně 

     Usnesení o zahájení trestního stíhání převzal třicetiletý letý muž z Klatovska, který byl obviněn z přečinu výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem. V roce 2010 a 2011 přechovával, nabízel a prodával neoprávněně látky s anabolickým nebo jiným hormonálním účinkem  za jiným než léčebným účelem.
     Muž v bytě přechovával větší množství látek s anabolickým účinkem, které byly nalezeny při domovní prohlídce koncem měsíce srpna 2011. Zajištěná farmaceutika byla předána k odbornému zkoumání a bylo zjištěno, že deset vzorků obsahovalo látky s anabolickým a jiným hormonálním účinkem.  Takovéto přípravky nelze poskytovat bez lékařského předpisu a zásilkový výdej těchto přípravků na případný předpis není u nás povolen.
     Dále bylo zjištěno, že na internetovém inzertním portálu byla uveřejněna nabídka prodeje přípravků s anabolickým nebo jiným hormonálním účinkem a muž telefonicky kontaktovalo sedm zájemců o jejich nákup a nabízel přípravky vyhovující jejich potřebám. Zájemci uhradili za dodané zboží buď bezhotovostní platbou předem na bankovní účet nebo poštovní dobírkou a zboží těmto bylo dodáno.
 

 

nprap. Ladmanová dana

7.1.2013

vytisknout  e-mailem