Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nabízel filmy a hudbu po internetu

České Budějovice - Obviněnému muži hrozí za porušení autorských práv až pět let.  

Nepodceňujte autorská práva! Vyšetřovatelka služby kriminální policie z Českých Budějovic obvinila čtyřiačtyřicetiletého muže z trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi. Obviněný od roku 2012 z místa svého bydliště ze svého počítače pod přezdívkou ste…..01 na internetové síti nabízel a umožnil stažení hudebních a zvukových děl, aniž by k nim měl autorská práva a to prostřednictvím výměnných sítí peer to peer.

Neoprávněným užitím jednotlivých titulů děl, k nimž mají práva společnosti, zastoupené Českou protipirátskou unií, způsobil škodu ve výši necelých 6 000 000 korun. Obviněný muž nabízel neoprávněně, bez souhlasu autorů děl a bez licenčních smluv více jak 500 filmů a přes tři tisíce hudebních skladeb. Mimo jiné nabízel známé filmy jako OCHRÁNCE, 24 HODIN, BONY A KLID, DĚDICTVÍ ANEB …

Muž je vyšetřován na svobodě, s kriminalisty spolupracuje, pravděpodobně se mylně domníval, jako spousta dalších, že takovéto zprostředkování děl není trestné. V případě, že by soud muže za pospaný skutek odsoudil, hrozil by mu trest odnětí svobody v délce až pěti let.

mjr.Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

23. srpna 2016

vytisknout  e-mailem