Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nabízel k prodeji boty a cigarety

MOST - Poté jednoho muže okradl a druhého oloupil, skončil ve vazbě; Řidič si lehl do vysoké trávy, kde se ukryl před policisty. 

Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže a zvlášť závažného zločinu loupeže 26letého muže z Mostu. Ten se měl obou případů dopustit koncem dubna. Jednoho dne ve večerních hodinách v ulici U stadionu přistoupil ke staršímu muži, kterému nabízel k prodeji boty. Muž o ně ale nestál. Obviněný ho měl kopnout mezi nohy. Napadený se vlivem bolesti předklonil a z kapsy bundy mu vypadlo na zem pouzdro, ve kterém měl peníze a mobilní telefon. Obviněný věci vzal ze země a poté z místa odešel. O pět dnů později v odpoledních hodinách v téže ulici přistoupil k 84letému muži, který šel o berlích. Nabízel mu k prodeji kartony cigaret a svítilnu, což oslovený odmítl a pomalou chůzí pokračoval k domu. Neznámý ho došel, stoupl si před něj a začal mu prohledávat kapsy bundy. Senior se nemohl bránit, protože měl obavu, že upadne. Drzý zloděj mu začal vyhrožovat a nakonec mu z kapsy vyndal peněženku, ze které odcizil dva tisíce korun a portmonku okradenému vrátil. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. Soud návrh státního zástupce akceptoval a vazbu na obviněného Mostečana uvalil.


 

Vstupní dveře do domu rozbil cihlou, šel na návštěvu

Policisté v Obrnicích sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci 26letému muži z obce na Mostecku. Ten měl v měsíci květen ve večerních hodinách poškodit vstupní dveře do panelového domu. Muž našel venku cihlu a tou rozbil skleněnou výplň dveří. K odhalení výtečníka pomohli strážníci obecní policie, kteří muže vypátrali v domě, kde byl na návštěvě u příbuzných. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku 9 000 korun.


 

Před hlídkou se řidič schoval do vysoké trávy, policisté ho objevili

Přes dvě promile alkoholu v dechu měl 25letý řidič osobního vozidla, které řídil minulý týden krátce před půlnocí na silnici od obce Meziboří směrem do Litvínova. Muž zřejmě sledoval mobil a díky tomu nezvládl řízení svého vozu a havaroval vpravo mimo komunikaci do příkopu. Poté vozidlo uzamkl a odešel. Policejní hlídka na místě nehody provedla kontrolu okolí a muže vypátrala v silničním příkopu, kde byl schovaný ve vysoké trávě. Provedla u něj dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní. Ke zranění osob nedošlo. Hmotnou škodu policisté odhadli na částku 15 000 korun. Mladému řidiči bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Dva řidiči měli pozitivní zkoušku na alkohol, jeden na drogy

O víkendu proběhly na Mostecku dvě dopravní akce, které byly zaměřeny na kontrolu dodržování zákazu řízení motorových vozidel pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. Hlídky byly v Mostě, Litvínově a v okolních obcích, kde zkontrolovaly celkem 72 vozidel a zjistily 15 dopravních přestupků. Pod vlivem alkoholu byli dva řidiči, jeden měl pozitivní orientační test na canabis. Policisté uložili blokové pokuty 13 řidičům a dva přestupky předali do správního řízení. Jeden motorista porušil vydaný zákaz řízení a je řešen pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Most 1. června 2015

nprap. Ludmila Světláková

 

vytisknout  e-mailem