Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nabízel levnou elektřinu a kradl

MOST - Prodejce elektřiny okradl zákazníka; Ukradl šperky, elektroniku i tenisové rakety.... 

 Obrničtí policisté šetří případ krádeže. Té se měl dopustit podle výsledků šetření policistů zatím neznámý muž. Ten v obci na Mostecku minulý týden zaklepal u dveří bytu jednoho obyvatele domu a nabízel mu za výhodnou cenu dodávku elektřiny. Muž neznámého pozval dál do bytu, kde s ním hovořil. Během návštěvy majitel bytu několikrát kuchyň opustil a muži dokonce uvařil kávu. Ten se svému hostiteli nečestně odvděčil. Využil jeho krátkých nepřítomností a ze stolu odcizil volně položený mobilní telefon, fotoaparát a peněženku s doklady a platební kartou. Pak z bytu odešel. Poškozený krádež věcí odhalil až na druhý den a oznámil ji policistům na obvodním oddělení v Obrnicích. Ti nyní po nepoctivém prodejci pátrají.


 

Ukradl šperky, elektroniku i tenisové rakety

Sedmatřicetiletý muž z Litvínova čelí obvinění z přečinů krádeže, krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Podle kriminalistů má obviněný na svědomí tři případy krádeží. Již v srpnu se v noci vloupal do sklepa rodinného domu v Litvínově. U domu nejprve zazvonil, aby se přesvědčil, zda je někdo uvnitř. Když se nikdo neozval, vyklopil sklepní rošt, otvorem vnikl do suterénu domu a poté se snadno dostal i do patra. Tam hledal věci, které by zpeněžil. Odcizil výrobky spotřební elektroniky, peníze a šperky, vše v hodnotě 114 tisíc korun. Lup si uložil do sportovního pouzdra, které v pokoji našel, a poté dům opustil. Začátkem září se vydal opět krást. Znovu ve večerních hodinách bloumal Litvínovem a objevil prý otevřené větrací okno u jednoho sportovního zařízení. To překonal a z budovy odnesl několik tenisových raket, sportovních tašek a oblečení pro sportovce. Zavítal i do místní prodejny, odkud odcizil různé druhy cukrovinek a alkohol. Sportovnímu klubu způsobil škodu ve výši 20 000 korun. Do třetice okradl koncem září svého známého, u kterého byl na návštěvě. Z kapsy kalhot mu vzal doklady a nepozorovaně ukradl i různé kadeřnické pomůcky. Odcizené věci lapka prodal, něco si nechal pro sebe. Policie část věcí zajistila při domovních prohlídkách. Celkem obviněný způsobil škodu ve výši 174 tisíc korun. Nekradl poprvé, za majetkový delikt byl odsouzen a z výkonu trestu se vrátil předloni.


 

Z kamionu kdosi vyčerpal naftu

Mostecká policie šetří případ krádeže pohonných hmot. Dosud neznámý lapka koncem měsíce října ve večerních hodinách zavítal na parkoviště u obce Čepirohy. Tam stál odstavený kamion. Zloděj nikým nepozorován vnikl násilím do palivové nádrže nákladního vozu a z ní odčerpal asi 150 litrů motorové nafty. Poškozený majitel odhadl hmotnou škodu na šest tisíc korun a krádež ohlásil policistům.


 

Škodovka změnila majitele

O své vozidlo přišel jeden motorista z Mostu. Automobil tovární značky Škoda Forman měl zaparkovaný na silnici v ulici K. Biebla v Mostě. V neděli své vozidlo na ulici marně hledal. Zmizení červené škodovky nahlásil na obvodním oddělení Policie ČR. Policisté po ukradeném vozu vyhlásili okamžitě celostátní pátrání. Poškozený vyčíslil škodu na částku 10 000 korun.


 

Dva muži okradli cestujícího v podchodu

Nepříjemný zážitek čekal jednoho cestujícího na mosteckém nádraží. Muž šel v pondělí kolem 19. hodiny z haly Českých drah na nástupiště. Na schodišti potkal dva neznámé muže. Oslovili ho a požadovali po něm cigaretu. Pak náhle jeden z nich muži sáhl do zadní kapsy kalhot a z ní odcizil peněženku, ve které měl poškozený finanční hotovost a osobní doklady. Poté se oba zloději dali na útěk. Poškozený je sice pronásledoval, pachatelé však byli zřejmě rychlejší. Krádeží utrpěl hmotnou škodu ve výši 3 000 korun.


 

Vandalové poškodili čtyři auta

Neznámý výtržník dal o sobě vědět v ulici U bílého sloupu a v ulici Jandečkova v Litvínově. Poberta zatím neznámým způsobem poškodil u dvou zaparkovaných vozidel sedm pneumatik, když gumy na několika místech prořezal. O pár kilometrů dál někdo u dvou osobních automobilů rozbil zpětná zrcátka a promáčkl přední blatník. Poškozeným tak jednáním neznámého vandala vznikla škoda ve výši 23 tisíc korun.


 

Dřel se s trampolínou, policie ho přistihla

Mezibořští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 26letému muži z Meziboří. Ten si naplánoval, že v zahradní kolonii z jedné zahrady odcizí trampolínu. Věděl, kde je, a chtěl ji následně zpeněžit. Na zahradu se vydal v nočních hodinách. Pod rouškou tmy v plotu vystřihl díru a otvorem pak vnikl na pozemek zahrady. Tam odcizil uzamčenou trampolínu. Plán mu však nakonec nevyšel. V obci byl s lupem přistižen policejní hlídkou, která odcizené nářadí v hodnotě 4 000 korun zajistila a vrátila zpět poškozenému. Na plotě zanechal zloděj další hmotnou škodu, kterou poškozený odhadl na částku 2 000 korun.


 

Cyklista po střetu s autem skončil v nemocnici

Mostečtí dopravní policisté vyšetřují dopravní kolizi, ke které došlo ve středu pět minut před polednem. Starší cyklista jel z ulice Ruská do ulice U bílého sloupu. Při odbočování si nevšiml pravděpodobně jedoucího osobního vozidla značky Škoda a vjel mu do cesty. Došlo ke střetu, při kterém cyklista spadl na silnici a utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen sanitou do nemocnice. Alkohol u účastníků nehody nebyl zjištěn. Policisté odhadli hmotnou škodu na pět tisíc korun. Míra zavinění dopravní nehody je předmětem šetření dopravní policie.


 

Jeden dal přednost, druhý jel

Lehké zranění utrpěla i chodkyně, která včera přecházela kolem 18.30 hodiny vozovku u mosteckého magistrátu. Řidič osobního vozidla tovární značky Ford přijížděl od Rozkvětu, když si u přechodu pro chodce sice všiml stojícího vozidla v pravém jízdním pruhu, ale své vozidlo nezastavil a pokračoval v jízdě. Při tom narazil do chodkyně, která vozovku právě přecházela ve směru od budovy magistrátu na druhou stranu k Čedoku. Chodkyně při střetu utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena do nemocnice. Při nehodě nevznikla hmotná škoda. Příčina dopravní nehody je v šetření dopravních policistů. Alkohol byl u řidiče i chodce vyloučen provedenou dechovou zkouškou


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 3. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem