Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nabízel mastičky z Asie

SOKOLOVSKO – Vyslechl si obvinění. 

 Sokolovští kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání přečinu podvodu 54 letému muži ze Sokolova. Ten měl na začátku července roku 2013 v Sokolově na autobusovém nádraží nebo poblíž autobusového nádraží s úmyslem podvodně vylákat peníze ve dvou případech oslovit dva muže ve věku 77 a 70 let.
 
V obou případech jim měl lživě sdělit, že se znají z dřívějšího zaměstnání a nabídnout jim odvoz domů svým osobním vozidlem. Při cestě v autě pokračovat ve svém plánu a začít se s muži bavit na téma zdravotních potíží, neboť oba muži měli pohybové potíže a používali k chůzi francouzské hole nebo hůl. Obviněný muž měl dále poškozeným sdělit, že jim prodá léčivou mast z Asie za částku kolem 6 000 Kč, která jim pomůže od zdravotních potíží. Při rozhovoru se měli v obou případech přesunout do bytu poškozených, kde měl obviněný muž pod záminkou lživých a nepravdivých příběhů požádat seniorů o půjčení další finanční hotovosti, i když věděl, že finanční hotovost nevrátí.
 
Svým jednáním způsobil poškozeným škodu předběžně odhadnutou na částku kolem 33 000 korun. V případě prokázání viny mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
prap. Kateřina Krejčí
1. 4. 2014

vytisknout  e-mailem