Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nabízel mobily, které neměl

MOST - Napálil desítky zájemců, vybíral jen zálohy; Do bytů se vloupal pomocí hasáku a šroubováku. 

Lapkům se hodily i řeznické nástroje
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže dva muže ve věku 31 a 25 let, oba z Mostu. Ti měli dle kriminalistů, kteří případ objasnili, již loni vniknout na sídlišti Severní v Mostě do komerčního objektu ve večerních hodinách. Společně měli rozbít kamenem okno, následně vnikli do budovy a uvnitř měli odcizit dalekohled, kameru a řeznické náčiní, čímž poškozenému majiteli způsobili škodu za 120 tisíc korun. Starší z dvojice má mít na svědomí i krádež ve sklepní kóji, kam se měl vloupat násilím a z ní měl odnést vzduchový kompresor. Oba dva v minulosti kradli a byli ve vězení. Mladší je nyní ve vazební věznici pro jinou trestnou činnost a starší je stíhán na svobodě. Za toto jednání dvojici hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Odcizené věci policisté nezajistili. 

Na lup šel vybaven hasákem a šroubovákem, vykradl dva byty
Muž ve věku 45 let z Litvínova čelí obvinění z přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Podle kriminalistů, kteří na objasnění případu pracovali, měl Litvínovan vniknout do dvou bytů v domě, kdy majitelé nebyli zrovna doma. Do nich se vloupával za použití násilí za pomocí nářadí, které měl s sebou, a se kterým překonal zámky u vstupních dveří. Z jednoho bytu si obviněný odnesl notebook, dva mobilní telefony, peněženku a šperky. Z druhé domácnosti měl odcizit kovovou pokladničku, náušnice a dětský notebook. Celkem měl muž zanechat poškozeným škodu za 13 tisíc korun. Muž je stíhán na svobodě. Odcizené věci kriminalisté nezajistili, část muž prodal neznámým lidem a něco prý zahodil.

Nabízel mobily, které neměl
Policie v Mostě zahájila stíhání 25letého muže a obvinila ho z přečinu podvodu. Toho se měl muž dopustit tím, že nabízel prostřednictvím několika internetových portálů, kde vystupoval pod různými uživatelskými jmény, k prodeji různé typy mobilních telefonů, které však vůbec neměl. Jeho úmysly byly zcela zištné, chtěl od zákazníků vylákat peníze, což se mu v několika případech podařilo. Poškození mu zasílali předem zálohy, ale požadovaných telefonů se nedočkali. Obviněný měl způsobit celkovou škodu ve výši 39 tisíc korun.

nprap. Ludmila Světláková
Most 6. února 2020

vytisknout  e-mailem