Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nabízel peníze

LITOMĚŘICE – Byl to podvodník; Neoprávněný odběr; Pro pivo do kabin 

V období od dubna 2010 do ledna tohoto roku nabízel zprostředkování finančních půjček 59letý muž z Litoměřic, přičemž za vykonanou práci přebíral finanční odměnu od každé osoby, která projevila o půjčku zájem. Háček byl v tom, že žádné z těchto osob nebyla žádná půjčka dosud poskytnuta. Předběžně bylo zjištěno, že tímto způsobem vylákal peníze minimálně od jedné desítky poškozených, přičemž činnost tohoto charakteru mu byla na základě soudního rozhodnutí v březnu 2010 zakázána. Policisté na základě zjištěných informací muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu podvodu. Výše škody je předmětem dalšího šetření.
 

Neoprávněný odběr
Příbytek 40leté ženy z Lovosicka byl odpojen od přípojky plynu, neboť neplnila smluvní podmínky vůči dodavateli. Žena si přívod plynu do svého obydlí následně vyřešila po svém. Za téměř dvouleté období odebrala plyn za více jak 90 tisíc korun tzv. na černo. Teď na ni čeká obvinění pro trestný čin krádeže, hrozí jí až pětileté vězení.
 

Pro pivo do kabin
Do fotbalových kabin nedaleko obce Čížkovice se vloupal na počátku tohoto týdne neznámý pachatel. Po vypáčení dveří si odnesl pár kovových mincí a 20 lahví piva. Škoda přesáhla jeden tisíc korun a po pachateli krádeže pátrají lovosičtí policisté.
 

Odnesl nářadí
Zřejmě v nočních hodinách z pondělí na úterý vnikl neznámý pachatel do sklepních prostor obytného domu v Lovosicích. Po násilném překonání sklepního okénka odcizil cyklistické nářadí. Majitel objektu vyčíslil škodu na 2400 korun. Policisté případ kvalifikovali jako krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
 

Těžil bez oprávnění
Vzrostlé stromy u obce Travčice těžil bez oprávnění neznámý pachatel. Od března do poloviny dubna tohoto roku pokácel a odvezl desítku stromů javorů a topolu. Škoda je předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Po neznámém těžaři pátrají litoměřičtí policisté, neboť porušil zákony.
 

17. 5. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem