Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nabízel sexuální služby ženy, která o tom nevěděla

BEROUNSKO - Na internet umístil její fotky i telefon. 

Berounští kriminalisté řeší případ, kdy se zatím neznámý pachatel dopustil přečinu „pomluva" dle ust. § 184/1,2 trestního zákoníku. Pachatel uveřejnil na různých erotických inzercích na internetovém portálu lide.cz nabídky se sexuálním zaměřením, kde uvedl celé jméno, fotografii obličeje a telefonní kontakt poškozené ženy. V důsledku tohoto jednání byla poškozená v mnoha případech telefonicky a prostřednictvím SMS s nevhodnými požadavky kontaktována. Pachatel sdělil nepravdivé údaje, které jsou způsobilé značnou měrou ohrozit vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy, přičemž spáchal čin veřejně přístupnou počítačovou sítí. 

Za spáchání výše uvedeného trestného činu hrozí pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody v délce až dva roky nebo zákaz činnosti.

Policisté varují před nebezpečností sociálních sítí a internetu. Lidé by měli být velice opatrní s umísťováním svých osobních údajů a fotek, kdy touto cestou může snadno dojít k jejich zneužití.
 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
15. května 2014
 

vytisknout  e-mailem