Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nabízel starožitné sklo

MOST - To neměl, jen inkasoval peníze; Za symboliku na vestě sděleno podezření. 

Několik lidí napálil jeden podnikavec na veřejných internetových portálech. Tam měl 55letý muž nabízet v šesti případech různé zboží. Většinou šlo o starožitné sklo, skleněné vázy známých značek, broušené vázy. Od zájemců z různých kout republiky i z ciziny vylákal finanční prostředky, které mu zákazníci posílali na účet. Po získání peněz s nimi přestal komunikovat, nereagoval na výzvy poškozených a vylákané finanční prostředky nikomu nevrátil. Celkem poškozeným způsobil škodu ve výši 46 tisíc korun. Policie v Mostě muže obvinila z přečinu podvodu. Muž je v současné době ve vězení, kde si odpykává výkon trestu.

Sliby, chyby
Na cizí peníze měl zřejmě zálusk jeden podnikavec z Mostu. Jedné paní z obce na Mostecku slíbil, že zajistí u známého dostavbu komína. Žena  mu uvěřila a poslala mu na jeho účet zálohu ve výši 25 tisíc korun na zhotovení díla. Muž však peníze řemeslníkovi nepředal, nechal si je pro svoji potřebu. I když byl ze strany poškozené opakovaně vyzýván k vrácení peněz, dosud tak neučinil. Policie 39letého Mostečana obvinila z přečinu zpronevěry.

Vestu se symbolikou policie zajistila
Litvínovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka 31letému muži z obce na Litvínovsku. Muž měl mít v sobotu v odpoledních hodinách jako účastník shromáždění dělnické strany sociální spravedlnosti na sobě vestu se symbolem orlice a číslem 14. Takto měl veřejně projevovat sympatie k neonacistickému hnutí. Vestu policisté zajistili.

Řidič měl pozitivní test na drogy
Policisté hlídkové služby zastavili v Mostě o víkendu v pozdně noční době řidiče osobního vozu značky VW v ulici Rudolická. Motorista se podrobil testu na návykové látky, který byl pozitivní na amfetamin a marihuanu. Muž se následně podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Policisté 34letému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a další jízdu mu zakázali.

Most 19. listopadu 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem