Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nabízel traktor, který neměl

MOST - Zájemce tahal za nos a inkasoval jen zálohy; Kdosi ukradl náhrobní desku.  

 Na důvěřivost doplatil jeden muž z  Východních Čech. V inzertních novinách našel inzerát na prodej traktoru za 45 000 korun. Netušil však, že narazil na podvodníka, který si takto hodlal přilepšit do svého rozpočtu a s tímto úmyslem inzerát zveřejnil. Po telefonu požadoval dopředu zálohu na dopravu a zájemce ji zaplatil. Prodávající mu poté slíbil, že mu traktor přiveze, což se nestalo a následně se na několik dnů zcela odmlčel. Posléze filuta zájemce vyzval, aby si přijel osobně pro traktor do Litvínova. Na smluvené místo poslal za sebe náhradu a vyinkasoval jen další peníze. Sám byl potom na telefonu nedostupný. Poškozený se vrátil domů s vědomím, že naletěl podvodníkovi. Ten ještě několikrát poškozenému volal vždy z jiného telefonu a jen se vymlouval. Svým podvodem se 37letý muž z Litvínova obohatil o částku 29 tisíc korun. Litvínovští policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu podvodu.

 

V superkametu kradli v noci cigarety, čokolády a alkohol

Mostecká policie obvinila z přečinu krádeže vloupáním dva muže ve věku 23 a 18 let, oba z Mostu. Mladící se dle kriminalistů měli v Mostě vloupat do jednoho supermarketu. Přišli k němu v noci a poté do prodejny vnikli za použití násilí a odcizili různé tabákové výrobky, lihoviny, čokolády a další věci v celkové hodnotě 6 200 korun. Během noci šli do prodejny dvakrát. O lup se podělili a odcizené věci si ponechali pro svoji potřebu. Starší z dvojice do prodejny zašel i v jiný den a odnesl z ní cigarety, drogistické zboží a čokolády, vše v hodnotě 9 900 korun. Muži jsou stíháni na svobodě. Starší z dvojice byl již pro majetkový delikt ve vězení.


 

Do prodejny přišli krást po uzavírací době

Mostecká policie stíhá dva muže ve věku 28 a 43 let z Mostu pro trestný čin krádeže ve spolupachatelství. Ti se měli koncem září spolu v obci na Mostecku vloupat do tamní prodejny. Zatímco jeden z dvojice hlídal venku, druhý se násilím dostal do obchodu a uvnitř odcizil finanční hotovost více než devět tisíc korun. Jak s penězi dvojice naložila, policistům neuvedla. Starší z dvojice se loni vrátil z výkonu trestu. Policisté oba muže vyšetřují na svobodě.


 

Chalupu v horách navštívil zloděj

Do Krušných hor zavítal nezvaný host. Vybral si chalupu, jejíž majitel ji už zazimoval. Lapka se do uzamčeného objektu dostal za použití násilí. Uvnitř hledal, co by se mu hodilo. Odcizil cirkulárku, zahradní kolečka, křovinořez, různé ruční nářadí a další věci v celkové hodnotě 32 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním nyní šetří hamerští policisté.


 

Od soudu má 60 měsíců zákaz řízení, porušil ho

Hlídka policie kontrolovala v centru Mostu o víkendu dopoledne řidiče osobního vozidla značky Škoda, který se dopustil dopravního přestupku. Provedenou kontrolou policisté zjistili, že 47letý řidič z Chomutova nemá u sebe řidičský průkaz a má od soudu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel od listopadu 2011 do roku 2016. Motorista skončil na policejním oddělení, odkud si odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Někdo ukradl náhrobní desku

Zatím neznámý podnikavec odcizil v jedné obci na Mostecku náhrobní desku. Kamenná deska s imitací mramoru byla poměrně těžká a zloděj se musel nadřít. Ke krádeži došlo tento měsíc v přesně nezjištěné době. Poškozený majitel, který o víkendu odcizení části hrobu zjistil, případ oznámil policistům obvodního oddělení v Obrnicích a škodu vyčíslil na částku 7 000 korun.


 

Výletníkům někdo vykradl auto

Výlet se nepodařil o víkendu jedné manželské dvojici. Vyjeli si do Krušných hor v polední době. V automobilu si však žena zanechala svoji kabelku. Vozidlo odstavili na parkovišti a poté se šli projít. Když se za krátkou dobu vrátili, měli vůz poškozený. Z auta zmizela kabelka, ve které měla žena peníze, doklady, mobilní telefon, klíče a další osobní věci. Poškození vyčíslili škodu na částku 37 tisíc korun. Případem krádeže vloupáním se zabývají hamerští policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 29. října 2013


 


 


 

vytisknout  e-mailem