Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nabízeli klempířské práce

ROKYCANSKO - Policisté varují zejména seniory před možnými podvodníky.  

Oznámení o podezřelé osobě, která měla v obci Bušovice na Radnicku nabízet klempířské práce, přijali policisté na lince tísňového volání 158 včera krátce po desáté hodině dopoledne. Tentokrát muž s největší pravděpodobností cizí národnosti zazvonil u domu oznamovatelky a nabízel výměnu okapových svodů.  Opět nabídka směřovala ze strany neznámého muže k seniorce.  Osmdesátiletá žena uvedla, se muž měl přijet v dodávce žluté barvy. Seniorka nabízenou službu od neznámé osoby odmítla, a ta s největší pravděpodobností s dalšími osobami, které seděly ve vozidle, odjela. Policisté ihned po oznámení vyjeli na místo, ale osoby, ani vozidlo dle popisu oznamovatelky se nepodařilo zastihnout.

 Policisté v souvislosti s tímto oznámením opět upozorňují na možné podvodníky.

Policisté upozorňují na maximální opatrnost a nabádají občany zejména seniorského věku, pokud potřebuje jejich dům jakékoli opravy, aby jej přenechali ověřeným a seriózním řemeslníkům.

Pamatujte, že i na podezřele “výhodné” nabídky je potřeba nereagovat a nepodlehnout zvýšenému nátlaku těchto osob.

V případě, že byste se s podobnými prodejci setkali, nebo takové ve své obci viděli, zaznamenejte o nich, co nejvíce informací (rz vozu, počet osob, jejich popis, zvláštní znamení atd.). Postřehy, které získáte, si raději ihned zapište a volejte Policii ČR bezplatnou telefonní linkou 158.


nprap. Hana Kroftová
10. června 2016

vytisknout  e-mailem