Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nabízeli levnější elektřinu

KARLOVARSKO – Z bytu si odnesli peníze. 

Vyšetřovatel kriminální policie obvinil dva muže ve věku dvacet čtyři a třicet let z Nejdku z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Tohoto jednání se měli dopustit v Karlových Varech na ulici Sokolovská.
 
Muži v poledních hodinách státního svátku zazvonili na domovní dveře jednoho z domů v Sokolovské ulici, kde nájemníkům nabízeli levnější elektřinu. Při jednání s nájemníky bytu se muži prokazovali průkazem pracovníka energetické společnosti. U dvaaosmdesátileté ženy si muži vymysleli, že jí jdou nabídnout levnější elektřinu a požadovali po ní vyúčtování za elektřinu od současného dodavatele. Seniorka muže pozvala do bytu, kde jim vydala požadované doklady. Jeden z mužů po ženě požadoval ukázat elektroměr a sporák, druhý z mužů pak zůstal v obývacím pokoji sám, kde seniorce odcizil veškerou finanční hotovost přesahující 6 tisíc korun.  
 
Naštěstí již v této době další z nájemníků zavolal na policii, kde oznámil, že se po domě pohybují podezřelé osoby, které nabízejí levnější elektřinu. Na místo přijeli strážníci, muže zadrželi a předali kriminalistům, kteří u zadržených zajistili odcizenou finanční hotovost, která byla majitelce okamžitě vrácena. Majitelka tak nezůstala o prodlouženém víkendu bez peněz.
 
por. Ing. Pavel Valenta
10.05.2015

vytisknout  e-mailem