Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nabízeli zabezpečení dveří

MOST - Z řemeslníků se vyklubali podvodníci; Vykázaný muž nechtěl opustit byt.  

 Mostecká policie řeší případ podvodného jednání dvou mužů a občany nabádá, aby byli obezřetní. Muži tento týden přišli do panelového domu na sídlišti Zahradní a nabízeli zabezpečení pantů u dveří. Tvrdili, že jsou domluveni s předsedou domu a akce byla schválena na schůzi nájemníků. Dvojice chodila po domě a zvonila u bytů. Jeden občan nabídky využil. Muži mu cosi namontovali na panty, jenže zákazníkovi se výsledek práce zdál neúčinný a nesmyslný. Chtěl vědět, jak to funguje. Povedení řemeslníci mu sdělili, že přijdou příští týden namontovat kabely a čip. Za práci chtěli 1300 korun, a když jim muž dal bankovku v hodnotě 2 000 korun, tak si naúčtovali i budoucí práci. Nakonec filutové peníze vrátili. Na místo totiž přišel předseda družstva a občanům sdělil, že žádnou montáž nesjednával. Jeden z dvojice podezřelých raději z místa rychle zmizel. Druhý muž skončil na policejní služebně. Policie šetří i další případ, když stejná dvojice na stejném sídlišti podvedla obdobně ženu a vyinkasovala od ní částku vyšší než 2 000 korun. Vynalézavé řemeslníky paní ještě pohostila.


 

Policie vykázala agresora z bytu, ten odmítal byt opustit

Policisté hamerského obvodního oddělení řešili v jedné domácnosti v Janově případ domácího násilí. Poškozená žena se obrátila na policii proto, že její přítel ji o víkendu několikrát kopl, zbil ji pěstmi a vyhrožoval ji zabitím. Hádky byly v domácnosti častým jevem a muž měl ženu napadat již v minulosti, zejména poté, co byl pod vlivem alkoholu. I tento víkend byl muž zřejmě ovlivněn návykovou látkou, dechovou zkoušku však odmítl. Policisté muže vykázali ze společné domácnosti. Muž však nehodlal byt opustit a odmítal uposlechnout výzev policistů. Při pokusu o vyvedení z bytu se vzpouzel. Hlídka proti němu použila donucovacích prostředků, muže zadržela a umístila ho do policejní cely. Po vystřízlivění si muž od policistů převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování a poté byl ze zadržení propuštěn.


 

Seniorka šla přes parkoviště, couvající auto do ní narazilo

Dopravní policisté šetří nehodu, která se stala v neděli odpoledne. Řidička osobního vozidla značky Škoda couvala na parkovišti u prodejen v ulici Kabátnická a při tom zadní částí vozidla narazila do 88leté ženy, která šla středem parkoviště k prodejně a pohybovala se pomocí chodítka pro postižené. Chodkyně byla lehce zraněna a skončila v nemocnici. Alkohol nebyl u účastníků dopravní nehody zjištěn. Příčina nehody a míra zavinění je předmětem dalšího šetření.


 

Zloději kradou stavební materiál

Mostecká policie šetří případy krádeží stavebního materiálu. Zloději ho kradou v různých areálech a také z kontejnerů u domů, u kterých probíhají různé rekonstrukce. Minulý týden neznámý pachatel vnikl do oploceného areálu jedné stavební firmy u Mostu. Z prostoru odcizil několik rolí s lepenkami v celkové hodnotě 21 tisíc korun. Část lupu byla nalezena venku za plotem areálu. Do kontejneru u panelového domu v ulici J. Kubelíka vnikl o víkendu v noci neznámý pachatel, který z něj odcizil různý stavební materiál, který dělníci používají při zateplení domu. Majitel poškozené firmy odhadl, že zloděj způsobil škodu za 22 tisíc korun.


 

Občan ve sklepě přistihl cizího muže, překazil mu krádež

Záznam o podezření ze spáchání přečinu pokusu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody předali mostečtí policisté 20letému muži z Mostu. Ten byl o víkendu přistižen obyvatelem panelového domu na sídlišti Zahradní v suterénu domu v jedné sklepní kóji, kam se vloupal. Pachatel se jednání dopustil i přesto, že byl již za krádež potrestán. Při vloupání poškodil věci a způsobil škodu ve výši 3 000 korun. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Z pohřební služby ukradl kasičku

Do objektu jedné pohřební služby v Mostě zavítal zloděj. Přišel v nočních hodinách z pondělí na úterý. Do provozovny vnikl násilím poté, co zřejmě kamenem rozbil dveře a poté uvnitř nalezl přenosnou pokladničku s finančním obnosem ve výši 300 korun. Na dveřích lapka zanechal škodu vyšší než sedm tisíc korun. Případem krádeže vloupáním se zabývá mostecká policie.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 6. listopadu 2013


 

vytisknout  e-mailem