Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jízda opilce skončila v domě

RYCHNOVSKO - Mercedes zboural stěnu. 

Bez zranění skončila dopravní nehoda opilého řidiče v Pěčíně. Místní muž měl velké štěstí.

Včera v 13:57 oznámila žena na linku 158, že v Pěčíně narazilo auto do domu a řidič, který je zřejmě opilý, odmítá z vozu vystoupit. Na místo ihned vyrazila rokytnická hlídka spolu s dopravními policisty. Po příjezdu muži zákona zjistili, že sedmatřicetiletý místní občan jel ve voze zn. Mercedes Vaneo směrem na Rychnov nad Kněžnou. Řízení ale nezvládl a v levotočivé zatáčce vyjel vpravo mimo silnici, prorazil plot a naboural do domu. Náraz byl tak velký, že přední část mercedesu probourala stěnu až do interiéru budovy.
Dechová zkouška, kterou hlídka na místě u řidiče provedla, vykázala hodnotu 2,48 promile alkoholu v dechu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Zjistili také, že k jízdě užil vozidlo, které nesplňuje podmínky pro provoz na pozemní komunikaci, protože zadní pneumatiky byly opotřebené nad povolenou mez.
Při této dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. Škoda je vyčíslena na 100.000 korun. Řidič nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
27. ledna 2016

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

26. 1. Pěčín 

Detailní náhled

Rychnovsko

26. 1. Pěčín 

Detailní náhled

Rychnovsko

26. 1. Pěčín 

Detailní náhled

Rychnovsko

26. 1. Pěčín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem