Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Naboural do lampy

HODONÍNSKO: Policisté opět řešili alkohol za volantem. 

 V noci na sobotu řešili dopravní policisté kolizi osobního vozidla se sloupem veřejného osvětlení ve Veselí nad Moravou. Na parkovišti u OD Kaufland nezvládl čtyřiatřicetiletý muž řízení Škody Felicia a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Při prošetřování události zjistili policisté důvod. Muž, který seděl za volantem auta, nadýchal při dechové zkoušce 2,3‰ alkoholu.

Dalšího opilého řidiče přistihli strážničtí policisté v sobotu večer při silniční kontrole v obci Tvarožná Lhota. Předepsaným způsobem zastavili pětačtyřicetiletého řidiče osobního vozidla a vyzvali ho k provedení dechové zkoušky. Ta byla pozitivní a řidič nadýchal 2,5‰ alkoholu. Vzhledem ke své opilosti nebyl schopen další kontrolní zkoušku zopakovat a tak jej policisté vyzvali k odběru krve na zjištění množství alkoholu. Tomuto lékařskému vyšetření se muž dobrovolně podrobil. Po vyšetření pak byl umístěn do policejní cely, protože hrozilo, že by mohl v řízení auta dál pokračovat.
 

Oba opilé řidiče čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jim může soud uložit trest odnětí svobody, peněžní pokutu nebo zákaz činnosti.


 

nprap. Petr Zámečník, 14. 5. 2012

vytisknout  e-mailem