Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Naboural do rodinného domu

LOUNY - Nehoda se naštěstí obešla bez tragických následků. 

Dnes, 21. srpna, kolem 4. hodiny ráno, vyjížděli dopravní policisté k havárii osobního vozidla zn. Renault Megane, které v Lounech nabouralo do rodinného domu. Řidič (68. ročník) rozvážející noviny jel s vozidlem od ulice 28. října do ulice Hrnčířská, když v klesání, před kruhovým objezdem u prodejny Penny market, nepřizpůsobil rychlost vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu komunikace. Vyjel s vozem vpravo na betonový obrubník, přejel přes kruhový objezd a dále najel na další betonový obrubník, který vyvrátil. Pokračoval přes travnatou plochu a chodník, a nakonec skončil přední částí vozidla v rodinném domě. Při nehodě utrpěl řidič zranění rukou a rychlou záchrannou službou byl převezen do nemocnice. Provedená dechová zkouška byla negativní. Přesné okolnosti této nehody dále šetří dopravní policisté.
 
V zákazu řízení si dělal autoškolu
 
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 44letému muži z Mostu. Ten si dělal v Žatci autoškolu, přičemž měl v této době uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. Jako žadatel o řidičské oprávnění na skupiny B a T řídil v průběhu tohoto kursu na pozemních komunikacích města Žatce a přilehlého okolí osobní automobil a traktor, ač měl rozsudkem Okresního soudu v Lounech uložen zákaz řízení motorových vozidel na dobu dvou let, s účinností od 16. 5. 2013 do 16. 5. 2015. Jeho protiprávní jednání odhalili úředníci, když si po vykonání autoškoly zažádal o vydání řidičského průkazu. V případě pravomocného odsouzení hrozí podezřelému až tříletý trest odnětí svobody.
 
Najevo vycházejí další skutky
 
Začátkem července jsme psali o sérii majetkové trestné činnosti v Podbořanech, kterou páchala skupina mladíků v čele s 21letým recidivistou (více zde). Aktéři se vloupávali zejména do rozestavěných a neobydlených domů, zahradních objektů, sklepních kójí, garáží a dílen, odkud kradli zejména nářadí, zahradní techniku a jiné věci, které se dají dobře zpeněžit. Výčet jejich trestné činnosti stále není konečný a dalším šetřením tak najevo vycházejí další skutky. Naposledy policisté objasnili vloupání do sklepa a dílny domů v Husově a Hlubanské ulici v Podbořanech z poloviny dubna tohoto roku, odkud zmizelo různé nářadí a prodlužovací kabely. Oba skutky má na svědomí právě uvedený recidivista. Ten se dále, tentokrát ve společnosti stejně starého komplice, vloupal začátkem května do neobydleného domu v podbořanské Švermově ulici. Mladíci si odnesli měděné trubky rozvodu topení. Obviněnému 21letému recidivistovi bylo trestní stíhání předáno ve vazební věznici, kde se od 25. června 2014 nachází. Další z obviněných je vyšetřován na svobodě. Celková škoda se prozatím odhaduje na cca 300 000 Kč, ale na případu a na objasňování dalších skutků policisté i nadále pracují.   
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 21. srpna 2014

vytisknout  e-mailem