Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nabourala čelně do rodinného domu

SKALICE U ČESKÉ LÍPY - Mladá žena bez řidičského oprávnění usedla v sobotu za volant vozidla, ujela jen několik desítek metrů a havarovala. Jen náhodou nikoho dalšího kromě sebe nezranila. 

     V sobotu kolem 18. hodiny vyjela na krátký výlet autem po Novoborsku 29 letá žena. Ačkoliv nikdy do autoškoly nechodila, usedla v obci Skalice u České Lípy za volant motorového vozidla značky Citroen a rozjela se. Namířeno měla na křižovatku se silnicí I/9 na obchvatu Nového Boru, kam naštěstí nedojela. Šoférovat dokázala vlastně jen několik desítek metrů než havarovala čelním nárazem do rodinného domu. Mladá žena, která ve vozidle cestovala sama, nejprve tvrdila, že ona neřídila, potom se k řízení přiznala,  a hned na to upadla do bezvědomí. Zdravotníci zdravotnické záchranné služby ji s blíže nespecifikovaným zraněním transportovali letecky do liberecké nemocnice.

     Auto, které si vypůjčila bez vědomí majitele, je téměř na odpis, policisté na něm odhadli škodu za 300 000 korun. Další škodu 100 000 korun způsobila řidička bez řidičáku na rodinném domě, do kterého nabourala. Případ bude mít  i dohru v trestním řízení, protože jí uživatel vozidla žádné svolení k její sobotní jízdě nedal. Dopustila se tím přečinu neoprávněného užívání cizí věci.  Policisté ji zatím z důvodu jejího zdravotního stavu nevyslechli. 

 

por. Bc. Ivana Baláková
22. července 2013

vytisknout  e-mailem