Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nabourala několik vozidel

LOUNY - Byla příčinou technická závada? 

Policisté šetří dopravní nehodu, k níž došlo v pondělí, krátce před 15. hodinou, v žatecké Družstevní ulici. Řidička středního věku s osobním motorovým vozidlem zn. Volvo vycouvávala z kolmého parkovacího místa, když se údajně vůz stal neovladatelný. Prudce zrychlil, přejel do protisměru a narazil do zaparkovaného vozidla zn. Ford Tranzit. Od něj se dále odrazil na další zaparkovaný automobil a řetězovou rekací došlo ke střetu s dalšími zaparkovanými vozidly. Poté, co se volvo vrátilo zpět do jízdního pruhu, nabouralo další auta. Následně pokračovalo ve směru jízdy vpřed, přičemž se opět střetlo s dalšími zaparkovanými vozidly. Při této nehodě bylo poničeno celkem 10 aut (včetně volva). Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na cca 400 000 Kč. Řidička uplatňuje technickou závadu, a proto byl vůz zajištěn na znalecké zkoumání. Dechová zkouška u řidičky byla negativní. Nehoda je v dalším šetření dopravní policie.  

Požár chatky

V sobotu večer vyjížděli policisté k požáru chatky do zahrádkářské kolonie Draguš v Postoloprtech. Z dosud nezjištěných příčin tam došlo k zahoření zahradní chaty, v níž bylo po dohašení a ohledání nalezeno torzo ohořelého lidského těla. Dle provedeného šetření se jednalo o tělo muže středního věku, který zřejmě zemřel na otravu oxidem uhelnatým. Ve věci byla nařízena soudní pitva, případem se zabývá lounská kriminální policie.

Řídil opilý a bez řidičáku 

Pod vlivem alkoholu usedl za volant motorového vozidla a řídil jej 26letý muž z Podbořanska. Dne 17. února večer provedli tamní policisté silniční kontrolu v Dukelské ulici v Podbořanech, kde uvedeného mladíka stavěli a při dechové zkoušce mu přístrojem Drager naměřili 2, 00, 2, 20 a 2, 02 promile alkoholu v dechu. Navíc zjistili, že mladý muž není držitelem řidičského oprávnění. V pondělí mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až rok za mřížemi.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 21. února 2017

 

 

vytisknout  e-mailem