Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nabourali ho dvakrát

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Stal se účastníkem dvou dopravních nehod. 

Dopravní policisté vyjížděli v pátek odpoledne k nehodě, která se stala u protihlukové stěny u Ostrožské Nové Vsi. Devětatřicetiletý řidič Fordu jel ve čtyři hodiny směrem na Kunovice. Zřejmě vysoká rychlost v souvislosti s namrzlou silnicí zapříčinili to, že se dostal do smyku a pravou zadní částí narazil do protijedoucí Octavie. O pár minut později, kdy řidiči řešili dopravní nehodu, jela od Kunovic pětatřicetiletá řidička Fiatu. I ona vlivem vysoké rychlosti dostala v těch samých místech na namrzlé vozovce smyk a narazila do u kraje odstavené a už jednou nabourané Octavie. Obě nehody se obešly bez zranění. Přítomnost alkoholu vyloučila dechová zkouška. Celková škoda se vyšplhala na osmdesát tisíc korun. Řidiči za svou neopatrnou jízdu dostali blokovou pokutu.

Po dvou hodinách v těch samých místech bourala řidička VW Passatu. V tomto případě to nebylo z důvodu námrazy na silnici, ale z důvodu nepozornosti. Narazila do před ní zastavující Octavie, jejíž řidič brzdil kvůli situaci v silničním provozu. Také tato nehoda se obešla bez zranění.

Policisté upozorňují řidiče, aby při jízdě dbali zvýšené pozornosti. Více opatrnosti se vyplatí při jakékoliv změně počasí.

Během víkendu došlo k dvanácti dopravním nehodám. Stalo se tak díky tomu, že řidiči nepředvídali namrzlou vozovku, byli nepozorní a jeli vysokou rychlostí bez ohledu na počasí.
 

9. února 2015, por. Bc. Milena Šabatová


 

vytisknout  e-mailem