Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Načapala zloděje

MOST - Pachatel do domu vnikl pod rouškou tmy; Pozapomněl na své dítko; Zmizeli dva papoušci + další 

Zloděje ve svém domě načapala jedna Mostečka. Ten se pod rouškou tmy vydal na lup a vybral si rozestavěný, avšak již obývaný dům v Mostě. Tam vnikl přes garáž a pak se dostal dovnitř. Stačil však ukrást pouze peněženku poškozené. Žena zaslechla podezřelé zvuky a přivolala strážníky. Ti lapku zadrželi a předali policistům. Na služebně si poté 27letý muž z Mostecka vyslechl sdělení podezření z přečinů krádež vloupáním a porušování domovní svobody. Policisté zjistili, že poberta měl co do činění se zákonem již v minulosti. Nyní mu hrozí až tříleté vězení.

 

Nějak zapomněl na své dítko

Policejní komisař v těchto dnech obvinil 37letého Mostečana ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy. Muž zřejmě nějak pozapomněl přispívat na své dítě. Soud mu přitom stanovil měsíční částku dva tisíce korun. Dluh na výživném se již vyšplhal na 42 tisíc korun. Věc je nadále v šetření.

 

Zmizeli dva papoušci

Krádež dvou papoušků šetří lomští policisté. Opeřence si odnesl zatím neznámý lapka. Po přelezení plotu na pozemek domu na Litvínovsku rozstříhal kovové pletivo voliéry a zmizel i s chovným párem ptactva v hodnotě 30 tisíc korun. Policie případ vyšetřuje jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody. V případě dopadení pachateli hrozí až tři roky za mřížemi.

 

Roztržitost ho připravila o šest tisíc

Chvilková roztržitost připravila o šest tisíc jednoho muže z Litvínovska. Ten si byl v bankomatu vybrat danou finanční částku. Vzal si však pouze platební kartu a na peníze jaksi pozapomněl. Když po odjezdu z místa zjistil, že hotovost u sebe nemá, vrátil se k bankomatu. Někdo jiný však byl rychlejší. Litvínovští policisté nyní zjišťují pachatele tohoto protiprávního skutku. Ten se dopustil přečinu zatajení věci.

 

Odnesl si navigaci

Do vozidla Škoda Octavia vnikl neznámý zloděj. Z něj si odnesl navigaci v hodnotě 40 tisíc korun. Poškozením auta navíc způsobil desetitisícovou škodu. Ke skutku došlo v  Hoře Svaté Kateřiny. Událost vyšetřuje hamerské obvodní oddělení jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.

 

Poberta řádil ve sklepě

Neznámý poberta řádil v cizím sklepě v Mostě. Odnesl si z něj věci za třicet tisíc korun. Hodilo se mu jízdní kolo, lyžařské vybavení i pneumatiky. Policisté mosteckého obvodního oddělení věc šetří jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.

 

Okradena při návštěvě

Mostečtí policisté vyšetřují krádež ve zdravotnickém zařízení. O věci z kabelky přišla díky neznámému pachateli jedna Mostečanka, která tam byla navštívit svoji matku. Zavazadlo nechala po krátkou dobu bez dozoru na nemocničním pokoji. Toho lapka hbitě využil a odnesl si peněženku, doklady, platební karty a finanční hotovost – vše v hodnotě 13.500 korun. Pachatele hned dvou přečinů - krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku - policisté zjišťují. 

 

Most, 8. července 2010

vytisknout  e-mailem