Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nad ptáčkem spadla klec

MOST - Za podvod a krádež do vazby a další info 

 Ve vazbě skončil tento týden 27letý muž z jedné obce na Mostecku poté, co ho policie v Mostě obvinila z trestných činů podvodu, krádeže a neoprávněného držení platební karty. Obviněný měl již loni slíbit jednomu cizinci osobní automobil za 25 tisíc korun. Ten o koupi stál a ze svého bydliště jel s obviněným do Mostu pro doklady k vozidlu. Filuta ho však zavedl do jednoho panelového domu na mosteckém sídlišti. Ve výtahu na něm vylákal zálohu 15 tisíc korun a poté ho nechal na chodbě čekat. Sám seběhl po schodech dolů a z místa ujel i s autem. Podvodník má na svědomí i krádež platební karty v bytě jedné ženy z jižních Čech. S tou se seznámil přes internet a poté ji po krátkém dopisování doma navštívil. Žena ho pozvala na návštěvu a toho podvodník využil. V nestřeženém okamžik ženě odcizil doklady, klíče a platební kartu. S tou se dvakrát pokusil neúspěšně o výběry z bankomatu, potřetí se mu to podařilo a ženu připravil o více jak čtyři tisíce korun. Kradl ještě jednou a to v bytě své přítelkyně na Litvínovsku. Odcizil finanční hotovost, NP3 přehrávač a další peníze a šperky pak příbuzné poškozené. S lupem pak z bytu odešel a už se neukázal. Povedený muž kradl i přesto, že byl již v minulosti za krádež odsouzen. Svým jednáním způsobil pachatel poškozeným celkovou škodu ve výši 24 tisíc korun. Odcizené peníze použil pro vlastní potřebu. 

Garáž vydala bohatství
Škodu za 131 tisíc korun zanechal neznámý pachatel majiteli garáže z Mostu. Do ní se lapka minulý týden vloupal násilím nedaleko bývalé obce Kopisty za Mostem. Zloděj odcizil různé elektro nářadí, několik balení podlahové krytiny a také se mu zalíbilo oblečení na motocykl, které si odnesl. Případem krádeže vloupáním se zabývají mostečtí policisté.

Bytař odnesl elektroniku
Výrobky spotřební elektroniky odcizil dosud neznámý zloděj. Ten se na Litvínovsku vloupal v obytném domě do jednoho z bytů. Uvnitř pak odcizil televizor, DVD přehrávač, hi-fi věž a další věci. Poškozený majitel, který krádež odhalil v podvečer o víkendu, odhadl vzniklou škodu na částku 50 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Hamru.

Zloděj na parkovišti uspěl
Jen pár minut stačilo neznámému zloději na to, aby se zmocnil cizí peněženky. Lapka se objevil na parkovišti u jednoho mosteckého supermarketu a z nezajištěného osobního vozidla odcizil v nestřeženém okamžiku peněženku s hotovostí, doklady a mobilním telefonem. Poškozený vyčíslil způsobenou škodu na částku 11 tisíc korun. Případ krádeže šetří mostecká policie.

Řídil, ač nesměl
Podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno litvínovskými policisty 21letému muži z Litvínova. Ten řídil svůj osobní automobil a to i přesto, že má rozhodnutím městského úřadu vydán zákaz řízení všech motorových vozidel a to až do roku 2011.

Řízky musel vrátit
Notný hlad asi musel mít 60letý muž z Litvínova. Ten tento týden v jednom litvínovském supermarketu kradl maso. Z regálů odcizil 21 kusů kuřecích řízků v hodnotě 1 400 korun. Ty ukryl do tašky a pak zamířil k východu, aniž by hodlal zaplatit za zboží. Neušel pozornosti pracovníků prodejny, kteří ho zadrželi a předali policii. Ta zjistila, že muž nekradl po prvé a sdělila mu ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

V březnu vyhasl jeden život
Mostecká policie v měsíci březen řešila celkem 75 dopravních nehod. Je to o dvě nehody více, než v březnu loňského roku. Jedna osoba na silnici zemřela, 22 osob utrpělo lehká zranění. Hmotné škody dosáhly částky 3 162 tisíc korun. Čtyři účastníci nehod se před jízdou napili alkoholu. Nejvíce řidiči havarovali v Mostě (27), na silnicích I. třídy došlo k 13 kolizím a v Litvínově policie šetřila 21 havárií. Nejčastější příčinou nehod byl způsob jízdy (38), rychlost (21) a nedání přednosti (11). V obci havarovalo 64 řidičů, mimo obec 11 motoristů. Nejvíce nehod bylo v pondělky (14) a nejméně dopravních nehod policisté zaznamenali ve čtvrtky (6). Nejčastěji řidiči havarovali v době od 14-16 hodin, klid byl naopak mezi 00-04 hodinou. Osobní auta se na nehodovosti podílela v 52 případech, nákladní automobily 9krát, autobus boural jednou, cyklisté 2x a od 10 dopravních nehod řidiči ujeli. 

V Mostě 22. dubna 2010

 

vytisknout  e-mailem