Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nad ránem skončili v policejních celách

ZÁBŘEH - Díky všímavosti jednoho z občanů se policistům a strážníkům podařilo dopadnout dvojici mužů, kteří se snažili vloupat do rodinného domu. 

Byly dvě hodiny po půlnoci ve středu 15. dubna, když oznamovatel zaregistroval hluk a pohyb osob se svítilnou na zahradě u rodinného domu v ulici Na Hejtmance. S podezřením na nekalou činnost těchto osob zalarmoval strážce zákona.

Těm se jednoho z podezřelých, 34letého muže, podařilo zadržet bezprostředně poté, co se před nimi dal na úprk. Mužům zákona však neunikl ani jeho o deset let mladší komplic, na kterého policisté natrefili při pátrání po okolí, přestože se snažil působit jako náhodný kolemjdoucí. Zadržení muži, kteří se navíc před svou noční výpravou posilnili alkoholem, skončili v policejních celách.

Jak se později ukázalo, podařilo se mužům pomocí žebříku vniknout přes okno do místnosti spíže. Tu prohledali, ale nic si neodnesli.

Oba nezvané hosty již kriminalisté obvinili ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody, za který jim v případě odsouzení hrozí mimo jiné až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
17. dubna 2020

vytisknout  e-mailem