Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nadace ČEZ podporuje bezpečnost v regionu

Jihočeští policisté mají díky Nadaci ČEZ nové technologie. 

Díky Nadaci ČEZ vylepšují jihočeští policisté své technické vybavení a tím také zvyšují servis pro všechny občany i návštěvníky kraje.

Další projekt – Techniku pro potřeby havarijní a krizové připravenosti Jihočeské policie letos zrealizovalo Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje.  Realizaci tohoto projektu financovala Nadace ČEZ částkou ve výši  více jak 1 600 000,- Kč.

V rámci vybavení policistů specializované jednotky pro ochranu jaderné elektrárny Temelín bylo pořízeno speciální vybavení – náhlavní soupravy zajišťující komunikaci v silně hlučném prostředí. Policisté ze zasahujícího týmu musí být mezi sebou stále ve spojení.

Dále byl pořízen materiál pro lezení a práci ve výškách pro policejní specialisty. Lezecké záchranářské vybavení, bude sloužit k zajištění přípravy i výcviku jednotek policie na reakci při hrozbě či ohrožení.

Novinkou v policejním vybavení je akustický systém LRAD 100X. Je to přenosný systém pro hlasovou komunikaci s velkým dosahem. Policisté tak díky tomuto systému mohou srozumitelně předávat pokyny i přes dopravní hluk, zvuky sirén či hlučící davy lidí. Systém také umí vyslat odrazující tón o velké intenzitě, který ovlivní úmysly pachatelů při masivním narušování veřejného pořádku. Systém lze také využít pro varování i vyrozumění obyvatel v případě krizových situací.

Podpora Nadace ČEZ je tak velmi důležitá nejen pro samotné policisty, ale především pro zajištění bezpečnosti v celém regionu.

Petr Šuléř za Nadaci ČEZ doplnil: „NADACE podporuje složky Integrovaného záchranného systému dlouhodobě s důrazem na bezpečnost. To je pro NADACI klíčový pojem, který platí nejen pro provoz našich zařízení.“

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

13. září 2019

Odkazy do noveho okna

Instalace akustického systému

Instalace akustického systému 

Detailní náhled

Akustický systém LRAD 100X

Akustický systém LRAD 100X 

Detailní náhled

Logo Nadace

Logo Nadace 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem