Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nadával dvojici, nadával i policistům

MOST - Na ulici napadl dva muže, výtržnost ztropil i na policii, Z nehody odešel po svých, hlídka ho vypátrala. 

Hlídka hamerských policistů vyjela k výtržnosti, která se měla stát v Hamru na parkovišti. Tam měl 35letý muž z Litvínova napadnout dva muže. Oběma sprostě nadával a oba napadl i fyzicky. Ke zranění osob nedošlo. Hlídka, která na místo přijela, se snažila výtržníka uklidnit. Ten byl stále agresivní a na jednoho z policistů napřáhl ruku. Byl okamžitě druhým policistou zpacifikován pomocí donucovacích prostředků. Policistům nadával a urážel je. Nepřestal ani na oddělení, kde v nadávkách pokračoval a plival na zem. Už několikrát byl pro výtržnost odsouzen. Za své jednání si odnesl od policistů dva záznamy o sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, za která mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Drogu prodával i přesto, že byl již za obdobné jednání potrestán
Policie v Mostě zahájila stíhání 35letého muže z Mostu a obvinila ho ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle kriminalistů měl Mostečan v Mostě v místě svého bydliště ve starší zástavbě Podžatecká obstarat a poté prodat nejméně v 10 případech za různé finanční částky přesně nezjištěné množství omamné látky marihuany jinému. Jednání se dopustil i přesto, že byl v roce 2017 odsouzen za drogovou kriminalitu. Za toto jednání muži hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. 

Motorista najel na střed kruhového objezdu, z nehody odešel
Policisté hlídkové služby vyjížděli k nehodě, která se měla stát u obce Souš. Tam hlídka našla havarované vozidlo, kdy v autě nikdo nebyl. Hlídka po řidiči pátrala a našla ho v ulici Tvrzova. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem 1,8 promile alkoholu. I další dvě zkoušky byly pozitivní. Řidič při jízdě najel na střed kruhového objezdu, kde poškodil vozidlo o obrubník. Policisté dále zjistili, že 37letý motorista z Chomutova má od soudu vydán zákaz řízení platný do června roku 2020. Muž  si od policie odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Řidič může očekávat v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody.

18. března 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem