Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nadměrný náklad blokoval centrum

NÁCHODSKO - Kamiony s nákladem bagrů vjely do města bez povolení. 

NadrozměrNadrozměr/Foto Město NáchodDopravní policie v Náchodě se v pondělí 3. 7. 2017 musela vypořádat s dvěma neukázněnými řidiči kamionů cizí přepravní firmy, kteří převáželi do sousedního Polska nepovolený nadrozměrný náklad.

Kamiony které se s nákladem dvou bagrů o šířce čtyř metrů nevešly do prostoru vymezeného  betonovými zátarasy podél opravovaného úseku silnicie 1/33, vjely během dne do centra. Tam na křižovatce Tyršovy a Poděbradovy ulice nakonec uvázly, když jeden z nich měl poruchu, a oba blokovaly dopravu Komenského ulicí, kudy vede objízdná trasa pro osobní automobily a zásobování. Policisté i městští strážníci museli korigovat dopravu a odklánět vozy okolními ulicemi po celou dobu, než se podařilo 21 metrů dlouhé a 60 tun těžké soupravy opravit a za doprovodu policie dopravit ke státní hranici, což nastalo až kolem třetí hodiny odpoledne.

Policisté při kontrole dokladů zjistili, že firma neměla  na jízdu po této trase s nadrozměrným nákladem vydané žádné povolení. Při nahlášení Ministerstvu dopravy, které takovové povolení pro zvláštní užívání komunikace poskytuje, by ho firma totiž právě kvůli probíhajícím opravám vozovky v Náchodě zcela určitě nedostala a musela by pro přepravu nákladu užít jinou trasu.

Oběma řidičům policisté uložili ma místě blokovou pokutu ve výši 2 tisíc korun a přepravní firmu, která měla povolení zajistit, bude čekat správní řízení. Té policisté uložili kauci ve výši 50.000 pro každý kamion, celkem 100.000 korun, pro případ, že by se snad správnímu řízení chtěla vyhnout.

por. Mgr. Eva Prachařová
4. 7. 2017 v 15:50

vytisknout  e-mailem