Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nadrozměrný náklad ohrožoval

DÁLNICE - Přepravce neměl povolení od Ministerstva dopravy 

Nadrozměrný náklad
Kolem půlnoci z 22. na 23. 5. 2013 zastavili policisté dálničního oddělení v rámci dohledu nad bezepečností a plynulostí silničního provozu tahač s nákladem, který evidentně překračoval povolené rozměry. Po změření skutečně zjiistili, že přesahuje na délku o 5,5 metrů, na šířku o 0,5 a na výšku o 0,6 metrů. Jednalo se tedy o přepravu nadrozměrného nákladu, ke kterému ale řidič nepředložil potřebné povolení od Ministerstva dopravy. Policisté dále zjisitli, že náklad nebyl nijak bezpečně označen a byl tedy jako překážka v silničním provozu velmi nebezpečný. Řidič s tímto nákladem vyjel podle našich informací z Mostu a směřoval do Olomouce. Policisté ho zastavili na silnici I/11 ve směru na Hradec Králové, kam sjel z dálnice D11. Ujel tedy více než 200 kilometrů.

Řidič zaplatil na místě kauci ve výši 15.000 Kč. Dopravci hrozí za nesplnění podmínek určených pro přepravu nadrozměrného nákladu ve správním řízení sankce až do výše 500.000 Kč.

Tahač s návěsem je v tuto chvíli odstaven u Dálničního oddělení Pravy, aby nepřekážel v dopravě ostatním účastníkům silničního provozu. Zde bude stát až do doby, než dopravce zajisití ze strany Ministerstva dopravy povolení, které bude přesně specifikovat podmínky, za kterých bude pokračovat v další cestě.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 23.5.2013, 13:30

vytisknout  e-mailem