Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nadýchal 3,32 promile

ÚO Bruntál - seniora zatlačila do kouta a jiné zprávy z okresu 

 Násilí proti orgánu veřejné moci
Rýmařovští policisté zasahovali dne 25.4.2011 ve večerních hodinách na ulici Radniční , kde 24letý muž pod vlivem alkoholu měl vulgárně urážet přítomné osoby a po slovním konfliktu s 20letým kamarádem, který byl také pod vlivem alkoholu, došlo k jejich vzájemnému napadení. Přivolaní policisté oba muže zpacifikovali a při převozu na obvodní oddělení starší podezřelý fyzicky napadl jednoho z přítomných policistů. Ten použil donucovací prostředky a agresivního muže zajistil. Ke zranění osob nedošlo. U obou podezřelých byly provedeny dechové zkoušky, které vykázaly u staršího 1,30 promile a u mladšího muže 1,94 promile. Mladší z nich skončil v cele a byl následující den policejním komisařem obviněn z přečinu násilí proti orgánu veřejné moci a výtržnictví a mladší putoval na záchytnou stanici do Opavy, je podezřelý z výtržnictví. 
 
„Rekordman“ víkendu v alkoholu
Muž, který řídil vozidlo a při kontrole mu bylo naměřeno dokonce 3,32 promile alkoholu, zastavovali a kontrolovali krnovští policisté dne 1.5.2011 v nočních hodinách v obci Brantice -Radim.
34letého muž, který řídil vozidlo Seat Cordoba si povšimla krnovská policejní hlídka po 02,00 hodině v Branticích na silnici III. třídy. U místní kapličky ho zastavili a při komunikaci s řidičem byl z jeho dechu cítit alkohol. Při dechové zkoušce mu naměřili nejprve 3,25 a následujícím měřením hodnotu dokonce 3,32 a po necelé hodině 3,11 promile alkoholu. Muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Mizí telekomunikační kabely
Rýmařovští policisté šetří mimo jiné nyní také krádeže telekomunikačního kabelu podél kolejí v Rýmařově - Jamarticích. Dosud neznámý pachatel odcizil v době o 20. do 29.4.2011 celkem 870 metrů sdělovacího kabelu. Způsobená škoda činí 31 500 Kč.
 
Krádeže
Policisté v průběhu víkendu šetřili hned čtyři případy krádeží a šest případů krádeží vloupáním.
V Bruntále neznámý pachatel vnikl během víkendu násilně hned do dvou obchodů na náměstí Míru. Z obou objektů odcizil drobné mince v celkové hodnotě přes 3 000 Kč a také způsobil dosud nevyčíslenou škodu poškozením zařízení.
Od 30.4. do 1.5.2011 v Břidličné násilně vnikl neznámý pachatel do domu v rekonstrukci. Odcizil kotel na tuhá paliva, plechové žebrové radiátory a odstranil i obal na zásobníku vody. Majiteli způsobil škodu ve výši přes 17 tisíc Kč.
Z kůlny ve Světlé Hoře - Dětřichovicích pachatel v době od 25.4. do 1.5.2011 odnesl motorovou travní sekačku a také pilu. Vzniklá škoda činí 14 tisíc Kč.
Konzervy, cukrovinky a ani automatickou minipračku, vše v hodnotě přes 2 tisíce Kč, nenechal na svém místě pachatel, který se vloupal do rekreační chaty v Tvrdkově na Rýmařovsku v době od 24. do 29.4.2011. 
Ze čtvrtku na pátek ve Světlé Hoře pachatel vnikl do objektu jatek, kde odcizil finanční hotovost přes 2 tisíce Kč v drobných mincích a poškodil zařízení.  
Ze dvou neuzamčených pokojů v hotelu v Ludvíkově zmizely majitelům přes noc z 27. na 28.4.2011 různé osobní věci (hodinky, mobilní telefon, boty a peníze) v hodnotě kolem 15 tisíc Kč.
 
Vyhýbal se srně a skončil ve stromu
Dne 1.5.2011 v 05,48 hodin mezi obcemi Světlá Hora a Staré Město řídil 49letý muž s vozidlem Fabia. Po průjezdu pravotočivou zatáčkou se vyhýbal srně, která přebíhala komunikaci a vybočil vpravo. Dostal se až za pravý okraj, kde narazil nejprve do směrového sloupku a následně do stromu. Ke střetu se srnou nedošlo. Způsobená škoda činí 111 tisíc Kč.
 
Roztáhla před něj deku a  druhá ho držela v koutě
Krušné chvíle bezmoci si zažil dne 29.4.2011 na Krnovsku 78letý senior.
Krátce po poledni zazvonila na domovní zvonek u jeho dveří neznámá žena snědší barvy pleti. Po otevření ho zatlačila za ruce a jeho francouzskou hůl do předsíně rodinného domku, kde ho držela. Další pachatelka roztáhla před poškozeným velkou deku a zakrývala vchod. Toho zřejmě využil další neznámý pachatel, který vnikl do domu, který prohledal. Po několika minutách ženy odešly. Poškozenému naštěstí nevznikla škoda na zdraví a ani majetku. 
Popis pachatelek:
první žena ve věku kolem 30 let, vysoké štíhlé postavy, černých vlasů, snědší pleti, oblečena do tmavých kalhot a halenky
druhá žena ve věku 60 let, hodně silné postavy, černých vlasů, snědší pleti, oblečena do tmavé sukně a halenky
 
Vylezl na balkón a ukradl cigarety
Případ porušování domovní svobody šetří bruntálští policisté v souvislosti s oznámením 47leté ženy. Neznámý pachatel totiž měl v době od 24. do 27.4.2011 nejméně dvakrát vylézt na vyvýšený balkón jednoho z bytů na ulici Dělnická a pak oznamovatelce odcizit 40 kusů balených cigaret, dřevěnou krabičku a tři nefunkční zapalovače.
 
Odcizené převodovky
V době od 22. do 29.4.2011 v Horním Benešově vedle haly dílem místní firmy si přivlastnil neznámý pachatel na paletě položené tři převodovky a jedno soukolí vyrobené z ocele v hodnotě 110 tisíc Kč.
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
2.5.2011
 
 

vytisknout  e-mailem