Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nadýchal více jak jedno a půl promile

RAKOVNICKO – Hrozí mu až jednoletý trest za mřížemi. 

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant neusedali pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Každý řidič by si měl uvědomit, že alkohol a ani jiné omamné a psychotropní látky za volant nepatří. Řidiči pod vlivem návykových látek jsou v silničním provozu velmi nebezpeční sami sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech účastníků silničního provozu.

Delší dobu za volant si nejspíš neusedne 22letý muž z Rakovnicka. Hlídka z Obvodního oddělení Nové Strašecí zastavila hodinu po půlnoci v neděli 4. února řidiče, který byl zjevně pod vlivem alkoholu.
Policisté tohoto mladíka vyzvali k podrobení se dechové zkoušce, kdy po odborném měření přístroj naměřil hodnotu s výsledkem přes 1,70 promile alkoholu.

Dvaadvacetiletému muži byla zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz. Nyní ale čelí trestnému činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což muže být potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.


nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
5. února 2018

vytisknout  e-mailem