Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nadýchali jak řidiči, tak i cyklista

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Cyklista nadýchal téměř tři promile alkoholu.  

Během uplynulého týdne zaznamenali uherskohradišťští policisté výrazný nárůst dopravních přestupků pouze v kolonkách – špatný technický stav vozidla a překročení maximální rychlosti. Ve zbylých kolonkách se čísla nepatrně navýšila nebo mírně klesla.

S rychlostí souvisí i uložené kauce. Desetitisícovou uložili dopravní policisté včera dopoledne dvaačtyřicetiletému řidiči vozu BMW. Mezi Kunovicemi a Starým Městem jel řidič rychlostí 159 km/h místo povolené “devadesátky“. Kontrolou policisté navíc zjistili, že auto má propadlou technickou prohlídku. Muž kauci zaplatil na místě.

Stejně tak dopadl jednatřicetiletý řidič BMW, který ve středu večer projížděl Hlukem. Policisté mu naměřili 93 km/h. Také tento řidič zaplatil šestitisícovou kauci na místě. Oba řidiče BMW ještě čeká přestupkové řízení.

S alkoholem se potýkají nejen řidiči za volantem, ale i cyklisté. Ve středu odpoledne spadl z kola třiatřicetiletý muž, který nezvládl řízení. Po vypití jednoho litru vína a panáku rumu s kolem kličkoval na chodníku v ulici Náměstí Míru v Uherském Hradišti, až upadl. Policisté mu v dechu naměřili 2,78 promile alkoholu. Kvůli zranění byl převezen do nemocnice. Muž se dopustil přestupku proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu, za který mu hrozí pokuta pětadvacet až padesát tisíc korun.

Pod vlivem alkoholu si sedl za volant šestatřicetiletý muž, který projížděl v sobotu 8. června Podolím. Nadýchal 2,73 promile alkoholu a ještě k tomu není vlastníkem řidičského oprávnění potřebného k řízení motorového vozidla. Muž je podezřelý z trestného činu řízení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až jeden rok vězení, včetně zákazu řízení až na deset let.

Se zraněním skončila v Uherskohradišťské nemocnici osmatřicetiletá cyklistka, kterou včera večer srazil řidič Audi v ulici Šafaříkova poté, co jí nedal přednost v jízdě. Řidič ji zřejmě v jízdním pruhu pro cyklisty přehlédl. U obou byla provedena dechová zkouška, která vyšla negativní. Celková škoda se vyšplhala na dvacet jedna tisíc korun.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 7. 6. – 13. 6. 2013


 

Počet zjištěných přestupků

7. 6. – 13. 6. 2013

31. 5. – 6. 6. 2013

Řidič pod vlivem alkoholu

9

8

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

66

43

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

10

9

Nepoužití bezpečnostních pásů

4

18

Telefonování za jízdy

17

27

Špatný technický stav vozidla

32

14

Uložené kauce za přestupek v dopravě

4

1

14. června 2013, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem