Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nafta je stále v kurzu

Český Krumlov - Hornoplánští a kapličtí policisté řeší další případy odcizené nafty a hydraulického oleje. 

O víkendu přijali policisté z Horní Plané a z Kaplice oznámení o krádeži motorové nafty a hydraulického oleje z pracovních strojů a nákladních vozidel.

 

Policisté z Horní Plané vyjížděli k případu odčerpání nafty a hydraulického oleje ze tří vozidel. Dosud neznámý pachatel v nočních hodinách z 21. na 22. listopadu 2013 v katastru obce Kájov, po odšroubování víka nádrže traktoru odčerpal 57 litrů motorové nafty. Stejným způsobem odčerpal 47 litrů motorové nafty z nádrže druhého lesního kolového traktoru, z kterého navíc odcizil dvě baterie 12V a 150 A. Dále po otevření víka nádrže vyvážečky odčerpal 5 litrů hydraulického oleje. Celková škoda přesáhla částku 13 tisíc korun.

 

Kapličtí policisté šetří případ odčerpání motorové nafty z jednoho nákladního automobilu. Zloděj v noci z 23. na 24. listopadu 2013 vnikl do jedné z firem v katastru obce Střítež, kde po odšroubování víčka nádrže nákladního vozidla DAF odčerpal 20 litrů nafty. U dvou nákladních vozidel Renault pouze odšrouboval víčka nádrže, ale naftu neodcizil. Celková škoda byla odhadnuta na částku přesahující 1 600 korun.

 

por. Bc. Lenka Kozoňová    pcrckpis@mvcr.cz

25. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem