Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nafta láká zloděje

LOUNY - Krádež nafty; Vloupání do auta; Dopravní nehodovost 

Nafta láká zloděje

V minulých dnech byly policistům lounského okresu nahlášeny hned dvě krádeže motorové nafty. K prvnímu případu došlo na parkovišti u Chlumčan, kde ze zaparkovaného nákladního vozu zn. Mercedes Benz odcizil neznámý pachatel 200 litrů nafty. Přitom poškodil uzamykání nádrže. Tato krádež se stala ze čtvrtka na pátek a poškozená společnost škodu vyčíslila na celkem 6 200 Kč. Z pátku na sobotu se odehrála další krádež motorové nafty v areálu jedné společnosti v Počeradech. Ze zaparkovaných nákladních vozidel zmizelo cca 1 230 litrů motorové nafty v hodnotě 30 135 Kč. Poškozením způsobil poberta škodu za 6 000 Kč. V obou případech zahájili policisté úkony trestního řízení, po pachateli-ích pátrají.

Krádeže aut v Lounech i v Žatci

Koncem minulého týdne byla v lounském okrese odcizena dvě vozidla. Automobil zn. Škoda Octavia si vyhlédl neznámý pachatel ve Skupově ulici v Žatci a vůzn. zn. Peugeot 407 zmizel ze žatecké ulice Stavbařů. V prvním případě napáchal poberta škodu přesahující 200 tisíc korun, přičemž společně s vozidlem odcizil i dětskou sedačku a přímočarou pilu, ve druhém případě  vyčíslil majitel škodu  na 400 000 Kč. Po obou vozidlech vyhlásili policisté celostátní pátrání.  

Ze zahrady odcizil králíky

Do zahrádkářské kolonie v Tyršově ulici v Postoloprtech zamířil koncem minulého týdne dosud nezjištěný poberta. Vnikl na pozemek jedné zahrady a z králíkárny odcizil tři králíky. Dále si odnesl sto metrů elektrického kabelu a dvacetimetrovou železnou trubku. Svým činem způsobil škodu za bezmála devět tisíc korun. Případ policisté šetří jako podezření ze spáchání trestného činu krádeže. 

Do auta se vloupal pro kabelku

V neděli odpoledne se vloupal do osobního vozidla zn. Citröen Xsara Picasso nezjištěný pachatel. K této události došlo na parkovišti u hřbitova v Kryrech. Zloděj nezjištěným předmětem rozbil skleněnou výplň okna předních dveří spolujezdce a následně z vozidla odcizil dámskou kabelku s peněženkou, platební kartou, doklady a mobilním telefonem. Způsobená škoda se v tomto případě odhaduje na 7 100 Kč.

Dopravní nehodovost za minulý týden

Policisté řešili v uplynulém týdnu celkem 29 dopravních nehod. Šest osob při nich utrpělo lehká zranění, škoda byla odhadnuta na 1 550 000 Kč. O víkendu se odehrály 4 nehody, bez zranění, se škodou 155 000 Kč. Příčiny: nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost, střet se zvěří.

vytisknout  e-mailem