Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nafta na vozovce způsobila kolizi několika vozidel

LIBEREC - Ve čtvrtek 4. srpna 2016 odpoledne se stala dopravní nehoda na ulici Košická, kde se díky vyteklé naftě na vozovku střetla tři vozidla. 

Ve čtvrtek 4. srpna 2016 krátce po páté hodině večer vyjížděli dopravní policisté do ulice Košická v Liberci, kde se střetla tři osobní vozidla. Na vině byla rozlitá nafta na vozovce, která vytekla z autobusu Man.

Autobus jel ve směru z ulice Dr. M. Horákové a při vjíždění na ulici Košickou neodhadl dostatečný boční odstup od obrubníku a došlo tak ke střetu spodní části autobusu s obrubníkem. Tím došlo k vytržení výpustného šroubu od nádrže a svévolnému vylití nafty na vozovku. V danou dobu projížděla ulicí Košická řidička vozidla Dacia Sandero, která jen s obtížemi zastavila na přechodu pro chodce. Za ní jel řidič vozidla Škoda Octavia, který také ještě stačil zastavit. Vozidlo, které jelo v pořadí jako třetí za nimi, vozidlo Peugeot se díky vjetí na rozlitou naftu stalo neovladatelným a přední částí narazilo do zadní části vozidla Škoda. V důsledku střetu bylo vozidlo Škoda posunuto na před ním stojící Dacii. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, vznikla pouze hmotná škoda na vozidlech v předběžné výši 76 tisíc korun.

Na místě zasahovali hasiči Libereckého kraje, kteří provedli úklid komunikace. Policisté provedli u všech účstníků dopravní nehody orientační dechové zkoušky na alkohol, které byly ve všech případech negativní. Nehodu vyřešili dopravní policisté přímo na místě uložením blokové pokuty řidiči autobusu. 
 

5.8.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem