Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nafta zmizela i z lokomotivy

LOUNY - Zloději kradou pohonné hmoty z čeho se dá... 

Pohonné hmoty jsou stále velkým lákadlem zlodějů. Kradou je, kde se dá, a z čeho se dá. Poslední z takových případů se odehrál v pátek, několik desítek minut po půlnoci, na hlavním vlakovém nádraží v Žatci. Dosud nezjištěný pachatel si vyhlédl odstavenou motorovou lokomotivu, překonal zámek její palivové nádrže a následně z ní odcizil 100 litrů motorové nafty. Způsobená škoda byla vyčíslena na 3 600 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

V Blšanech zmizelo zavlažování   

Suché počasí v minulých dnech a vyprahlá zahrádka zřejmě trápily dosud nezjištěného pachatele, který se tuto skutečnost rozhodl vyřešit nezákonným jednáním. V minulých dnech vnikl na jednu zahradu v Blšanech u Loun a z kůlny odcizil pět zavlažovacích rozstřikovačů, čímž způsobil majiteli škodu za 25 tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Již zabudovaná okna odcizil zloděj

Dosud nevypátraný zloděj řádil také v Tatinné na Žatecku. Vyhlédl si v současné době neobydlený dům, který probíhá rekonstrukcí a odcizil z něj čtyři plastová okna, již ukotvená ve zdivu. Poškozenému majiteli tím způsobil škodu za 23 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

 Koupaliště terčem zloděje

Do areálu lounského koupaliště vnikl v minulých dnech dosud nezjištěný poberta. Jeho cesta vedla ke kiosku s výherním automatem, u kterého překonal visací zámek a následně odcizil finanční hotovost. Dále si z kiosku odnesl 48 kusů ledového čaje, čtyři krabice s nanuky a další věci. Svým jednáním tak způsobil škodu za 5 300 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.

Ze zahrádky zmizelo železo a nářadí

Policisté šetří krádež věcí z areálu jedné zahrady v kolonii v Postoloprtech. Dosud neznámý pachatel odcizil z nezajištěného přístřešku a volně z pozemku ocelové roury, lešenářské trubky, zahrádkářské nářadí, prodlužovací kabely, dvě rádia a další věci. Poškozený majitel škodu vyčíslil na bezmála 5 000 Kč. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení, po pachateli policie pátrá.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 27. května 2011

vytisknout  e-mailem